KONFERENCIJA U DENVERU! Jokić odgovarao na pitanja "novinara", pa usledilo ono najbolje: Jel imaš još onu Ćirinu rakiju?!
Foto: Printscreen

zanimljivo

KONFERENCIJA U DENVERU! Jokić odgovarao na pitanja "novinara", pa usledilo ono najbolje: Jel imaš još onu Ćirinu rakiju?!

Košarka -

Nikola Jokić ne prestaje da oduševljava svetsku košarkašku javnost. Srpski košarkaš treći put u samo četiri godine dobio je MVP nagradu, a očigledno je koliko to znaju da cene u Denveru. Tim iz Kolorada trenutno vodi veliku borbu sa Minesotom kako bi odbranio titulu i prsten, a u toku priprema za duel sa Timbervulvsima u taboru šampiona NBA lige napravili su jedno zanimljivo druženje.

Nikola Jokić je odgovarao na pitanja koja su mu preko laptopa postavljali novinari. Međutim, u ulozi novinara našli su se njegovi saigrači, članovi stručnog štaba i porodica. Tako smo kao predstavnike medija mogli da vidimo De Andre Džordana,Erona Gordona, Kristijana Brauna, ali i pomoćnog trenera Ognjena Stojakovića i Nikolinu suprugu Nataliju Jokić.

Nikola Jokić
foto: David Berding / Getty images / Profimedia

Najčešće postavljana pitanja tiču se kako se Somborac oseća kao trostruki MVP najjače lige na svetu, koliko mu to sve stvara dodatnu motivaciju za dalje i da li je kada je dolazio očekivao da će napraviti ovakav "bum". Nisu izostali ni reči hvale od strane saigrača i njihovo divljenje postignutim rezultatima, a skromni Srbin je u nekoliko navrata isticao koliko mu znači podrška, ali i da je od MVP nagrade mnogo bitniji učinak ekipe i timski rezultati.

Najzanimljivija je bilo konverzacija sa Ognjenom Stojakovićem koji nije želeo da postavlja "tipska" košarkaška pitanja, već je pitao "Jel imaš još onu Ćirinu rakiju"?

Nikola se nasmejao, ali je imao spreman diplomatski odgovor.

- Da imam, rakija je piće koje izaziva osećanje sreće i ljudi u Srbiji je obožavaju - pokušao je Nikola da objasni Amerikancima koliko veliki značaj ima rakija u Srbiji pa nastavio.

- Ipak, mislim da sada nije pravi trenutak da se ona pije - rekao je Jokić jasno aludirajući na to da se trenutno nalaze u najvažnijem delu sezone i da nema mesta bilo kakvom opuštanju.

Kao i mnogo puta do sada Nikola je bio u majici sa natpisom "Brate" koja je posvećena nedavno preminulom Dejanu Milojeviću sa kojim je Nikola bio mnogo blizak i koji mu je pomogao dok je bio član Mege. Očigledno je da Nikola svakim pojavljivanjem u toj majici želi da iskaže poštovanje i to koliko mu Deki nedostaje.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track