MA, JOKIĆ JE "ČUDOVIŠTE", ZA NJEGA NEMA LEKA! DENVER NA KORAK OD FINALA ZAPADA! Uzeo trofej, pa režirao nestvarni preokret Nagetsa
Foto: Profimedia

nba

MA, JOKIĆ JE "ČUDOVIŠTE", ZA NJEGA NEMA LEKA! DENVER NA KORAK OD FINALA ZAPADA! Uzeo trofej, pa režirao nestvarni preokret Nagetsa

Košarka -

Košarkaši Denvera pobedili su Minesotu u petoj utakmici plej-ofa polufinala Zapada rezultatom 112:97, pa sada Nagetsi vode sa 3:2 u seriji!

Nagetse je do treće uzastopne pobede nad Minesotom predvodio niko drugi, već srpski košarkaš Nikola Jokić koji je odigrao još jednu partiju za košarkaške udžbenike, pošto je meč završio sa 40 poena, 13 asistencija i sedam skokova.

Ko bi rekao da će se situacija u ovoj seriji odvijati na ovakav način, pogotovo posle prve dve utakmice iz kojih su Vulvsi oba puta izašli kao pobednici. Ipak, to nije demotivisalo košarkaše Denvera koji su uspeli da se podignu iz nezgodne situacije i u potpunosti se vrate u život, ali i da pokažu zbog čega su aktuelni šampioni NBA lige.

Pored toga, Nagetsi u svojim redovima imaju i najboljeg košarkaša na svetu - Nikolu Jokića, kojem je neposredno pred početak meča uručena MVP nagrada.

Najpre su izabranici Majka Melouna vratili dve brejk lopte, a onda i slavili u petom meču što ih je dovelo na korak od plasmana u finale Zapada.

A danas, Vulvsi su nešto bolje otvorili meč, prednjačili su Tauns i Mekdenijels, dok su na drugoj strani u uvodnim minutima otpor pružali Koldvel-Pouo i Marej.

Nije mnogo vremena trebalo Nikoli Jokiću da se "probudi", a utisak je da ga je uručenje MVP nagrade pre početka meča dodatno motivisalo da i večeras zablista, baš onako kako on to ume.

Denver, Nikola Jokić
foto: Profimedia

U prvoj deonici viđen je trojkaški obračun, igralo se brzo i dinamično, pa su se do kraja prve četvrtine dve ekipe smenjivale u prednosti. Već nakon prvih 12 minuta, Jokić je na svom kontu imao 12 poena, četiri asistencije i dva skoka.

Nešto sporiji ritam viđen je početkom druge četvrtine, a prilično dosadne trenutke prekinuo je Majk Meloun koji je zbog konstantnih prigovora dobio tehničku grešku.

Vatra na tom parketu se od tog momenta rasplamsala, i jedni i drugi su proigrali a domaći tim je nakon prvih 24 minuta imao blagu prednost.

A onda, Nagetsi su nešto lošije otvorili treću deonicu, Vulvsi su to iskoristili i odmah poveli da bi seriju rivala presekao Majk Meloun tajm-autom, koji je i te kako urodio plodom. Od tog momenta, Jokić je prvenstveno "upalio mašinu" i nastavio da melje Minesotu. Protivnički košarkaši nisu znali šta ih je snašlo, Srbin je dominirao, radio šta je hteo i brzinski vratio prednost svom timu, koja je u nastavku samo rasla.

Pred poslednju deonicu, Denver je vodio rezultatom 88:44, a srpski košarkaš je već do tog momenta upisao 35 poena uz 12 asistencija a pratio ga je i raspoloženi Gordon, koji je pravio dosta problema igračima Minesote.

1 / 11 Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Pokušali su gosti u poslednjoj utakmici da vrate neizvesnost, ali kad god bi napravili neku mini seriju, usledila je demonstracija sile Nikole Jokića, koji je u svakom bukvalnom smislu još jednom održao čas košarke svojim protivnicima.

Prednost je rasla, na kraju utakmice razigrao se i Marej pa je već tada bilo jasno da će Nagetsi u ovom meču ostvariti još jednu pobedu.

Pored maestralnog Jokića, istakao se i Aron Gordon sa 18 poena, dok su Džamal Marej i Kentavijus Kaldvel - Poup dodali po 16 poena.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Karl-Entoni Tauns sa 23 poena, a Entoni Edvards i Rudi Gober meč su završili sa po 18 poena.

Uživo,

Denver - Minesota: 112:97

Tok utakmice:

Četvrta četvrtina:

Završena je utakmica!

45. minut - Lepo probija Marej i sjajno polaže za +17

44. minut - Jokić postiže trojku u poslednjoj sekundi napada za +14 Sada i Marej poentira posle dužeg vremena 108:94

43. minut - Minesota pravi seriju 4-0, ali potom to "seče" Braun novom trojkom 101:84

42. minut - Ponovo Kaldvel-Poup postiže trojku, Denver ima +16 Greši Edvrads, potom Marej izbacuje Jokića u kontri koji zakucava za 98:80

41. minut - Kaldvel-Poup postiže veoma važnu trojku za Nagetse 93:80

40. minut - Rid brutalno zakucava i smanjuje prednost Denvera, Meloun je primoran da zatraži tajm-aut

Denver, Minesota
foto: Profimedia

39. minut - Konačno laki poeni za Minesotu, nije ih mnogo bilo večeras

37. minut - Gordon lakim poenima otvara poslednju deonicu 90:74

Treća četvrtina:

36. minut - Pa ovo je neverovatno!!! Jokić ponovo poentira uz faul, radi šta hoću, rivali mu ne mogu ništa. Eto zbog čega je MVP najjače košarkaške lige na svetu!

34. minut - Novi poeni Nikole Jokića, sa kakvom lakoćom ovaj čovek poentira to je neverovatno 78:70 Jokić se ponovo silovito zaleteo ka košu, poentirao, i to uz falu... Imaće priliku za 2+1

33. minut - Raste prednost Denvera, Nagetsi imaju dvocifrenu prednost 74:63

Denver, Minesota
foto: Profimedia

30. minut - Igra se Jokić sa rivalima, već ima 25 poena na ovoj utakmici 70:63

29. minut - Nezaustavljiv je Jokić, preko Gobera postiže nove poene, centar Minesote mu ne može ništa 66:61

Pogledajte magičnu asistenciju Nikole Jokića preko celog terena:

28. minut - Sada i Nagetsi prave seriju, i ponovo imaju +4 Sjajno zakucavanje posle Gordona posle asistencije Jokića 62:57

27. minut - Gordon lepo poentira posle tajm-auta, ponovo je nerešeno 55:55 Potom i Marej stiže do novih poena 57:55

26. minut - Denver je nešto slabije ušao u treću četvrtinu, Majk Meloun je zatražio tajm-aut kako bi razmrdao svoju ekipu 53:55

Denver
foto: Profimedia

25. minut - Sada i Tauns pogađa trojku, Vulvsi vode 50:51

25. minut - Edvards siguran sa linije za slobodna bacanja 50:48, Minesota pravi seriju 4-0 na startu drugog poluvremena

Druga četvrina:

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 50:44! Jokić trenutno na svom kontu ima 19 poena, osam asistencija i dva skoka!

23. minut - Voker na drugoj strani odgovara istom merom 46:42

22. minut - Jokić postiže prvu trojku na ovoj utakmici, ovo je njegov 17. poen 46:39

21. minut - Još jedna sjajna saradnja Jokića i Brauna naterala je trenera Minesote da zatraži tajm-aut 43:39

20. minut - Braun je poentirao pod faulom, imaće priliku za 2+1

19. minut - Sjajno je Marej pronašao Jokića koji lako stiže do novih poena 33:33 Gordon krade loptu, potom u kontri brutalno zakucava za +2

Denver
foto: Profimedia

18. minut - Serija promašaja na obe strane...

15. minut - Marej je promašio šut ali se Gordon sjajno zaleteo i brutalno prikucao loptu u koš 31:31

14. minut - Majk Meloun je dobio tehničku grešku zbog konstantnih prigovora sudiji...

13. minut - Gober je sjajno zakucao, i to pod faulom... Ali je potom promašio dodatno slobodno bacanje 28:28

Prva četvrtina:

12. minut - Šteta, Jokić je promašio trojku u poslednjoj sekundi prve četvrtine!

11. minut - Voker je postigao još jednu trojku za izjednačenje, na drugoj strani Džekson poentira na asistenciju Jokića 26:24

9. minut - Maestralni Jokić je poentirao preko Rida uz prekršaj, potom je pogodio dodatno slobodno bacanje za +3

8. minut - Edvards postiže trojku 21:19 Usledila je serija promašaja i jednih i drugih, šut za linije za slobodna bacanja je za sada katastrofalan

7. minut - Sjajan potez Jokića, Srbin je nadmudrio Gobera i lako poentirao, na drugoj strani Minesota postiže trojku 13:15 Porter pogađa prvu trojku za Nagetse večeras 16:15

6. minut - Jokić polovičan sa linije za slobodna bacanja 9:11

5. minut- Gober postiže prvo a promašuje drugo slobodno bacanje 6:8 Jokić uz zvuk sirene preko Gobera stiže do prvih poena 8:11

4. minut - Gordon sjajno pronalazi Kaldvel-Poupa koji postiže svoj četvrti poen 6:7

2. minut - Istom merom na drugoj strani uzvraća Mekdenijels 2:2 Mekdenijels faulirao Portera prilikom šuta za tri poena, ali su Vulvsi zatražili čelendž

1. minut - Kaldvel-Poup postiže prve poene na ovoj utakmici 2:0

Uoči meča:

- Utakmica kasni pošto je pre meča zakazano uručivanje MVP nagrade Nikoli Jokiću...

- Košarkaši Denvera u specijalnim majicama na zagrevanju...

- Jokić ponovo oduševio stajlingom!

- Ovako je Jokić prošli put razbio Minesotu...

- Veoma zanimljiv podatak...

- Provalili su ga navijači...

- Jokić je dobio sjajan poklon iz Srbije!

Minesota je napravila veliko iznenađenje u prve dve utakmice tako što je pobedila aktuelnog šampiona, da bi Denver u trećem i četvrtom meču pokazao šampionsku reakciju i vratio neizvesnost u ovu seriju.

Ovaj meč bi mogao da bude i presudan u seriji, pošto bi se tim koji izađe kao pobednik iz ove utakmice našao na korak od plasmana u finale Zapada.

Nikola Jokić je prethodnu utakmicu odigrao fantastično! Postigao je 35 poena uz 7 skokova i 7 asistencija, i zaista je bilo uživanje bilo gledati kako igra srpski as, ali i kompletna ekipa Denvera, koja je pokazala da dve izgubljene utakmice od Minesote nisu poremetile ekipu.

- Bio je u pravu, nikad ne potcenjujte srce šampiona. Prošle godine smo u finalu pobedili dvda puta u Majamiju. Ovaj tim je testiran iznova i iznova i odgovaramo na sve što se pred nama nađe. Ova serija je daleko od gotove, ne slavimo uopšte. Ono što vidim jeste da ova ekipa veruje u sebe i jedni u druge. Onako kako treba da igra šampionski tim - rekao je Meloun posle četvrte utakmice.

Kurir sport

Bonus video:

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track