BITKA ZA EVROLIGU I TITULU - 2. EPIZODA: Sve o utakmici Crvena zvezda - Partizan
Foto: Petar Aleksić

finale

BITKA ZA EVROLIGU I TITULU - 2. EPIZODA: Sve o utakmici Crvena zvezda - Partizan

Košarka -

Večiti rivali u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju drugi meč finalne serije ABA lige, koji mnogo toga može da odluči

Isto mesto, isti rivali! Košarkaško usijanje nastavlja se drugom utakmicom polufinala plej-ofa ABA lige, Crvena zvezda večeras u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuje Partizan (19.30, Arena sport premijum 1).

Crveno-beli su posle drame uspeli da povedu i večeras će pokušati da ponovo iskoriste vetar u leđa - huk s prepunih tribina popularnog Pionira - kako bi stekli još veću prednost u seriji, dok se četa Željka Obradovića nada brejku, posle kojeg bi imali priliku da odbrane trofej u Areni.

Nije bilo mnogo vremena za analizu, a ni za odmor. Ova dva tima se odlično poznaju, tajni gotovo da nema, a trener crveno-belih Janis Sferopulos kao da je našao recept za Obradovićevu taktiku. Partizan je četvrti put uzastopno poražen od večitog rivala, a čak ni stariji poznavaoci košarke ne mogu da se sete kada su poslednji put crno-beli bili u tako podređenom položaju.

Crvena zvezda, Partizan, ABA liga
foto: Petar Aleksić

I opet je po Partizan bio koban Dejan Davidovac, koji ima posebnu inspiraciju u derbijima. Imao je preksinoć mnogo značajnih poteza, a možda je najupečatljiviji onaj kada je pored višeg i snažnijeg Ledeja uspeo da se dokopa lopte.

SUDIJE

Arbitri drugog meča biće: Damir Javor, Uroš Obrknežević i Miloš Koljenšić

Navijači Crvene zvezde sećaju se finalnih mečeva iz sezone 2021/22. U pet susreta popularni Deda ukupno je ubacio 48 koševa, od čega 10 u prvoj, 19 u trećoj i 15 u odlučujućoj petoj utakmici.

- Znali smo da će biti neizvesno. Dobro smo se spremili i mi i oni, iako se znamo iz mečeva tokom cele sezone - kratko je rekao Davidovac posle prvog meča.

Uprkos očajnom izdanju pojedinih igrača, pre svih Pi Džej Doužera, Frenka Kaminskog i Zeka Ledeja, Partizan je imao priliku da uradi nešto više, čak je Avramović šutnuo za produžetak, ali je to bilo očajnički, s pola terena. Utisak je da je gostima bilo potrebno da iskoči još samo jedan košarkaš, ali takvog u ponedeljak uveče nije bilo...

Crvena zvezda, Partizan, ABA liga
foto: Petar Aleksić

Kao što nije bilo nikoga od igrača Partizana ko bi bio voljan da da izjavu za medije nakon meča. Razumljivo je njihovo neraspoloženje, ali oni su profesionalci koji bi tako trebalo da shvate svoj posao i posle utakmice. Doduše, čak i na terenu neki od njih ne deluju baš profesionalno, kao igrači koji zaslužuju novac koji im je obezbedio klub.

ABA liga - finale

Crvena zvezda - Partizan 85:82

Danas Crvena zvezda - Partizan 19.30

19. maj Partizan - Crvena zvezda 21.00

21. maj Partizan - Crvena zvezda *

25. maj Crvena zvezda - Partizan

* * ako bude potrebno

Kurir sport

Bonus video:

00:03

Delije, Pionir, gužva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track