BOSTON ČISTI SVE PRED SOBOM! Seltiksi prvi stigli do finala konferencije: Tejtum i Horford srušili Klivlend u petom meču serije!
Foto: Adam Glanzman / Getty images / Profimedia

nba liga

BOSTON ČISTI SVE PRED SOBOM! Seltiksi prvi stigli do finala konferencije: Tejtum i Horford srušili Klivlend u petom meču serije!

Košarka -

Košarkaši Boston Seltiksa prvi su učesnici finala konferencija u ovogodišnjem izdanju plej-ofa NBA lige! Pred svojim navijačima najbolji tim ligaškog dela NBA lige upisao je pobedu nad povredama osakaćenim Klivlend Kavalirsima (113:98) i tako završio seriju u kojoj je bio veliki favorit.

Džejson Tejtum postigao je 25 poena, Al Horford ga je pratio sa 22 i njih dvojica najzaslužniji su za pobedu nad timom iz Ohaja. Gosti su u Boston doputovali bez nekoliko najbitnijih igrača u timu, pa ekipa sa skraćenom rotacijom i bez prve zvezde Donovana Mičela nije mogla da pruži ozbiljniji otpor. Istakao se Ivan Mobli sa 33 poena, pomogao je i Markus Moris sa 25, ali ostatak tima nije dao dovoljan doprinos.

Boston je već u drugoj deonici prelomio otpor gostiju i stekao opipljivu prednost, a u poslednjoj četvrtini Seltiksi su samo potvrdili trijumf koji ih vodi u finale Istočne konferencije. Po svemu viđenom tokom ove sezone sasvim su zaslužili mesto u finalu Istoka, gde će biti favoriti bez obzira na to da li će im rival biti Njujork ili Indijana.

Ekipa Bostona u prethodne dve sezone prvo je izgubila u velikom finalu od Golden Stejt Voriorsa (4:2), a zatim i u finalu Istočne konferencije od Majami Hita (4:3), pa se navijači nadaju da bi sada mogli da odu korak dalje i konačno osvoje šampionsku titulu. Iako su jedna od najvećih franšiza u NBa ligi, Boston Seltiksi su u poslednjih gotovo 40 sezona osvojili samo jednu titulu i to davne 2008. godine.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track