STAJEM U ODBRANU OBRADOVIĆA, IGRAČI SU SE OSILILI Izjava bivšeg košarkaša Zvezde ODJEKUJE SRBIJOM: Željko je najveći ikada, ali...
Foto: Starsport

otvoreno

STAJEM U ODBRANU OBRADOVIĆA, IGRAČI SU SE OSILILI Izjava bivšeg košarkaša Zvezde ODJEKUJE SRBIJOM: Željko je najveći ikada, ali...

Košarka -

Bivši košarkaš Crvene zvezde Milutin Aleksić osvrnuo se na nedavno završenu finalnu seriju ABA lige.

Crvena zvezda je osvojila sedmu titulu u regionalnom takmičenju, pošto je sa ubedljivih 3:0 u seriji savladala ljutog rivala, ekipu Partizana.

Aleksić je konstatovao da su za "srpske uslove" utakmice prošle mirno.

"Jedino je malo ovaj incident Nanelija i Lazarevića pokvario i ne bih tome davao značaj jer ćemo tako umanjiti dobru seriju. Prvi utisak je da je prošlo mirno za srpske uslove, a drugi da je Partizan bio neprepoznatljiv. Očekivao sam jači otpor. Zvezda je više nego zasluženo pobedila. Tokom tri utakmice bila je dominantnija i čestitam igračima na tome", rekao je Aleksić u razgovoru za K1 televiziju.

Aleksić je prokomentarisao i odluku Obradovića da iz tima "skloni Nanelija" posle incidenta sa Lazarevićem.

"Ja stajem u odbranu Željka zbog Nanelija. Volim da igraju najbolji, ne volim kada nisu najbolji na terenu, ali je Obradović poslao dobru poruku da igrač ne sme da se potuče, posebno stranac u srpskoj košarci. Vidim tu paralele Milutinov i Nelson... Igrači su se malo osilili i neke crvene linije ne treba da se prelaze. Ja ne znam šta je bilo, ali ni jedan ni drugi ne zaslužuju da budu u rosteru zbog tuče, a tu kuražnost samo na terenu treba da pokazuju".

Milutin Aleksić
foto: Printscreen

Aleksić ističe da mladi i domaći igrači Partizana nisu napredovali ove sezone kod Željka Obradovića, poručivši da su se neki od njih "čak i ugasili", a njegov utisak je da bez njih nije moguće osvojiti šampionsku titulu u ABA ligi. Takođe, poručio je i da razume obraćanje Željka Obradovića nakon poraza, iako je ono zasmetalo navijačima Zvezde.

"Smatram da je velikim pobednicima, velikim trenerima i igračima teško posle poraza. Svi smo vrući, emocije su jake, ne može svako da pobedi... Svi imamo fitilj. Željko je veličina, najveći trener ikada u Evropi, možda u tim porazima treba da bude veći, ali već sam imao izjavu o tome i ne bih da se ponavljam, tada je izvučena iz konteksta", objasnio je Aleksić i dodao da bi nakon meča trebalo da se priča samo o utakmici, ne i drugim stvarima.

Željko Obradović
foto: Starsport

Kurir sport/J.M./Mondo

00:17

Crvena zvezda navijač hitna pomoć

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track