POČINJE SPEKTAKL! Fener, Panata, Real i Olimpijakos! Garantovano uzbuđenje i ATOMSKA košarka!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

KREĆE BORBA

POČINJE SPEKTAKL! Fener, Panata, Real i Olimpijakos! Garantovano uzbuđenje i ATOMSKA košarka!

Košarka -

Došlo je vreme za konačni rasplet u Evroligi. Sve ono najbolje što evropska košarka može da ponudi imaćemo prilike da gledamo u Berlinu od 24. do 26. maja. Četiri najbolja tima boriće se za pehar osvajača Starog kontinenta.

Kakvu smo košarku gledali u četvrtfinalu, a kakva nas tek očekuje u polufinalnim duelima. Kada se pogledaju timovi deluje da ne može bolje, kad se već niko od naših klubova nije plasirao na F4. Polufinalni parovi su Real Madrid - Olimpijakos i Panatinaikos - Fenerbahče, sam krem evropske košarke.

Majkl Džejms, Monako, Fenerbahče, Evroliga
foto: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Prvi će na parket izaći istanbulski i atinski klub od 18.00, dok će se od 21.00 sastati drugi par. Ono što je još važnije imaćemo priliku da gledamo i trojicu srpskih reprezentativaca u glavnom gradu Nemačke.

U ekipi Olimpijakosa nastupiće Nikola Milutinov i Filip Petrušev koji će u prvom meču voditi veliku borbu sa gorostasom madridskog kluba Valterom Tavaresom. Centarski tandem je imao i značajnu ulogu u plej-ofu kada je u petoj utakmici u gostima savladana favorizovana Barselona. Pored njih dvojice u drugom polufinalu imaćemo Marka Gudurića koji će se sa Fenerbahčeom suprotstaviti zahuktalom Panatinaikosu.

Makabi, Panatinaikos, Evroliga
foto: Screenshot

Slično kao atinski crveno-beli i Fenerbahče je pobedio Monako u Kneževini i na taj način sebi izvadio kartu za Berlin. Bilo kako bilo u Nemačkoj nas očekuje tri dana fenomenalne košarke. Mnogi istinski ljubitelji košarke priželjkuju grčko finale i duel atinskih zelenih i crveno-belih za titulu. Ne treba trošiti reči koliko samo prisustvo navijača dva tima stvara zapaljivu atmosferu, a nema sumnje da će Grci preplaviti ulice Berlina.

Biće veoma zanimljivo videti i Dimitrisa Janakopulosa čije reakcije uvek privlače posebnu pažnju. Da stvar dodatno dobije na težini tu je i Fener koji gde god da igra ima sjajnu podršku svojih navijača, a kako se turnir igra u Nemačkoj gde ima veliki broj turskih državljana sigurno neće propustiti priliku da podrže svoj tim. Treba se osvrnuti i na činjenicu da su grčko-turski dueli uvek zanimljivi i puni varnica, pa nas u "Mercedes-Benz Areni" očekuje spektakl.

Barselona, Olimpijakos, Evroliga
foto: Screenshot

Upravo se sinoć i desio prvi incident, a naravno da su vinovnici bili turski navijači kojih deluje da ima najviše u Berlinu. Prilikom ulaska trenera atinskih "zelenih" Ergina Atamana navijači Fenerbahčea su u holu hotela i ispred njega provocirali bivšeg trenera velikog rivala Efesa. Izgleda da su uspeli, jer je turski trener bio vidno iznerviran i ljutito je rukama pokazivao obezbeđenju da ih istera iz hotela.

Pojavile su se i kvote za potencijalnog osvajača najelitnijeg evropskog takmičenja u košarci. Očekivano najveće šanse ima Real Madrid na koga kvota iznosi 2,20. Na drugom mestu je Panatinaikos sa kvotom 3,50, nešto manje šanse daju se Fenerbahčeu 5,50, a za neke možda neočekivano po kladionicama najveća kvota je na Olimpijakos 6. Kvote za mečeve polufinala možete videti na sledećem linku:

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track