NAJNOVIJA VEST IZ EVROLIGE! Kome ide pozivnica?! Zvezdi PREDNOST u odnosu na Partizan, oglasio se PRVI ČOVEK takmičenja!
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

UDARNA informacija

NAJNOVIJA VEST IZ EVROLIGE! Kome ide pozivnica?! Zvezdi PREDNOST u odnosu na Partizan, oglasio se PRVI ČOVEK takmičenja!

Košarka -

Tokom razgovora sa pojedinim novinarima tokom završnog turnira Evrolige, generalni direktor Paulijus Motiejunas i predsednik Dejan Bodiroga, govorili su o statusu srpskih klubova.

Već neko vreme se glasno govori o tome da li će Crvena zvezda i Partizan naredne sezone igrati u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

Specijalizovani košarkaški portal "Jurohups", bio je prisutan razgovoru i preneo je reči Litvanca koji je ispratio sva dešavanja iz nedavno odigranog finala ABA lige.

"Srpsko tržište je neverovatno i veoma važno za Evroligu, ali niko ne želi ono što smo videli na nedavnom ABA finalu, to nikome nije dobro. Ukupan utisak iz prisustva dva srpska tima je pozitivan, međutim, ovaj incident između dva evroligaška tima u lokalnoj ligi ne pomaže", rekao je Motiejunas.

Paulijus Motijeunas
foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

On je praktično priznao da oba srpska kluba zaslužuju mesto u Evroligi, ali je objasnio ono što se i znalo, a to je da po statutu šampion ABA lige ne dobija direktno mesto u takmičenju.

"Šampion nema specijalnu pozivnicu, ali ima prioritet da dobije mesto", dodao je Bodiroga uz osmeh, naveo je pomenuti portal.

To su svakako lepe vesti za navijače Crvene zvezde koja je nedavno u finalu regionalnog takmičenja u tri utakmice pobedila večitog rivala.

Podsetimo, samo dan ranije, Bodiroga je govorio o aktuelnoj situaciji srpskih klubova i Evrolige.

Kurir sport / Jurohups

Bonus video:

00:18

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Delije, Pionir, večiti derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track