LEBRON DŽEJMS POVLAČI POTEZ KOJI ĆE SVE ŠOKIRATI! Ovako nešto NBA liga NE PAMTI: Odriče se OGROMNOG NOVCA zbog višeg cilja?
Foto: Jevone Moore / Zuma Press / Profimedia

neverovatno

LEBRON DŽEJMS POVLAČI POTEZ KOJI ĆE SVE ŠOKIRATI! Ovako nešto NBA liga NE PAMTI: Odriče se OGROMNOG NOVCA zbog višeg cilja?

Košarka -

Američki košarkaš Lebron Džejms spreman je da se odrekne ugovora za narednu sezonu i čak 51 miliona dolara koji mu sleduju ukoliko ostane u Lejkersima zato što ima neverovatnu želju da zaigra sa svojim sinom! NBA veteran nema nameru da ode u penziju, a od toga gde će igrati naredne sezone zavisi i kako će se razvijati draft na kojem dobre šanse da stignu u najjaču ligu na svetu imaju srpski košarkaši Nikola Topić i Nikola Đurišić.

Navodno, ostanak Lebrona Džejmsa u Lejkersima zavisi isključivo od toga da li će slavni tim odlučiti da draftuje njegovog sina! Već godinama jedan od najboljih igrača u istoriji ističe svoju želju da igra u istom timu sa svojim sinom i tako ispiše istoriju NBA lige, a očigledno neće birati sredstva da ispuni cilj.

Ukoliko Lejkersi ne izaberu Bronija Džejmsa, koji nije impresionirao na testiranjima i ne predviđa mu se visok plasman na draftu, Lebron će iskoristiti igračku opciju, raskinuti ugovor i postati slobodan agent. Tada će situacija biti kristalno jasno - ogromne šanse da ga potpiše za narednu sezonu imaće tim koji u noći drafta izabere mladog Bronija.

Broni Džejms, Lebroj Džejms junior
foto: Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Da se situacija stvarno zakomplikovala jasno je i nakon gostovanja agenta Pola u jednom podkastu. Poznati sportski menadžer izlanuo se i otkrio da Lebron Džejms pred narednu sezonu izlazi na tržište, odnosno menja tim za koji će igrati na samom zalasku karijere. Mnogi timovi razmišljaju da draftuju mladog Bronija samo kako bi privukli Lebrona, koji osim kvaliteta na terenu dovodi i kompletnu medijsku mašineriju u ekipu, pa bi se tako pisali tekstovi, snimali filmovi i podkasti, a u televizijskim prenosima svi bi pričali o franšizi u kojoj igraju otac i sin.

Naravno, sve to pod uslovima da Lejkersi ne pristanu na "ucenu". Tim iz Los Anđelesa ima pravo da bira sa 17. pozicije na predstojećem draftu, a ta pozicija daleko je iznad kvaliteta koje je mladig Broni Džejms prikazao za sada. Ipak, biće to jedina prilika da Lejkersi uzmu sina svog najboljeg košarkaša, pošto je gotovo sigurno da će ga neki tim pokupiti u finišu prve ili na početku druge runde drafta.

Lebron Džejms
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Postoje i oni koji su otišli korak dalje, pa tvrde da će Atlanta Hoksi sa prve pozicije izabrati baš Bronija Džejmsa, kako bi ubedili Lebrona da potpiše ugovor sa franšizom i u tom timu okonča svoju igračku karijeru. Da li će se to i desiti, videćemo 26. i 27. juna. Po prvi put u istoriji draft će biti održan u dve faze - podeljen na prvu i drugu rundu.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:36

Nikola Jokić slavi titulu uz hit Ere Ojdanića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track