Gašić: Nikad nije lako sa Širokim

ABA liga

Gašić: Nikad nije lako sa Širokim

Košarka -
Bilo bi jako pogrešno, da ne kažem loše, pogotovo posle teške utakmice sa Bešiktašem, da razmišljamo o tome da nas čeka lak posao, rekao je Gašić

Košarkaši Partizana u nedelju dočekuju Široki, u 4. kolu ABA lige. Crno-bele će i o ovom meču voditi pomoćni trener Velimir Gašić, jer Duško Vujošević odrađuje suspenziju od tri utakmice zbog isključenja protiv Zadra.

Gašić u superlativima govori o narednom protivniku.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe Širokog, koja je godinama šampion Bosne i Hercegovine, ekipa koja zaista dominira poslednjih nekoliko godina u okviru njihovog nacionalnog šampionata. Sa druge strane, to je klub koji je napravio značajne korake i kada je u pitanju Jadranska liga. Prošle godine su uspeli da se plasiraju u Evrokup, međutim zbog nekih finansijskih problema su odustali od takmičenja. U odnosu na prošlu sezonu oni su neznatno promenili tim, nekoliko iskusnijih igrača je otišlo iz kluba, međutim doveli su adekvatna pojačanja na tim pozicijama i sigurno da njihove aspiracije u ovogodišnjem učešću u ABA ligi ništa nisu manje od onih koje su bile prošle godine. Bilo bi jako pogrešno, da ne kažem loše, pogotovo posle teške utakmice sa Bešiktašem, da razmišljamo o tome da nas čeka lak posao. Sigurno da je na nama iz stručnog štaba da jedan pravi način razmišljanja i sam pristup utakmici, nametnemo igračima, da budu maksimalno fokusirani na sledećeg protivnika i tako svaku narednu utakmicu", rekao je Gašić.

Vujoševićev asistent je pozvao navijače u Pionir i dodao:

"Videli ste i sami da od početka sezone ima dosta iznenađujućih rezultata u ABA ligi. Ekipa Širokog nije najbolje startovala rezultatski. Imao sam prilike da pogledam njihove utakmice u ova prva tri kola, i praktično samo ta utakmica protiv Igokee u prvom kolu, koju su bez obzira na veliki deficit u toku same utakmice uspeli da okrenu u svoju korist, međutim nisu imali dovoljno energije i dovoljno znanja da je definitivno prelome i pobede. Igrali su posle dve veoma neizvesne utakmice, jednu u Skoplju i jednu protiv Solnoka kod kuće, koju su dobili posle dva produžetka. Njihova ekipa iz kola u kolo podiže nivo forme, tako da nas očekuje ekipa koja je motivisana i rasterećena, spremna da pruži dobru partiju, kao i sve ekipe koje dolaze u Beograd u susret Partizanu. Neće biti ni malo lako igrati tu utakmicu ako pristup ne bude na odgovarajućem nivou", rekao je Velimir Gašić.

Utakmica između Partizana i Širokog se igra u nedelju u 19 časova, a ulaznice će biti u prodaji od 17 časova na blagajni Pioniru, po ceni od 100 dinara za tribine i 200 dinara za parter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track