Preldžić MVP, Lučić u petorci prvog kola

Evroliga

Preldžić MVP, Lučić u petorci prvog kola

Košarka -
Prvu postavu čine Preldžić, Planinić, Lavrinovič, Kelovej i Lučić

Najkorisniji igrač prve runde Evrolige je Emir Preldžić, krilni košarkaš Fenerbahče Ulkera. On je u pobedi svog tima nad Himkijem ubacio 20 poena, uz samo jedna promašaj iz igre, a još je upisao četiri skoka, tri asistencije, sedam iznuđenih faulova i indeks korisnosti 31.

Jednaku korisnost na istom meču je imao i Zoran Planinić, koji je završio sa 17 koševa, šest uhvaćenih lopti i osam dodavanja. Pored pomenutog dvojca, još su se istakli Kšištof Lavrinovič (29 indeksnih poena), Erl Kelovej (28) i Vladimir Lučić (26).

Najbolji strelci prvog kola su bivši plejmejker Cibone, sada član Unikahe, Erl Kelovej i bek Bešiktaša Patrik Kristofer. Plejmejker tima iz Malage je u porazu od Makabija upisao 25 poena šutirajući trojke 5/7. Sa druge strane, Kristoferu je za pet dalekometnih hitaca trebao jedan pokušaj manje. Pomenuti dvojac prate Janis Burusis (23p), Rudi Fernandez (23p) i Sofoklis Skorcanitis (23p).

U sjajnoj pobedi tima iz Ljubljane u Italiji jedna od glavnih figura je bio Eron Bejns. On je sa 12 uhvaćenih lopti na tom meču poneo titulu najboljeg skakača prvog kola. Slede ga Ante Tomić i Šelden Vilijams sa po devet, dok su Nikola Mirotić i Malkolm Tomas zabeležili po osam skokova.

Asistente predvodi Džerel Blesingejm, koji je u porazu Prokoma od Šalona svoje saigrače razigrao 11 puta. Stid Čikambu (Šalon), Malik Herston (EA7 Emporio Armani) i Zoran Planinić su upisali po osam asistencija, a jednu manje je imao plejmejker "manekena" Omar Kuk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track