Košarkašice Partizana uveličale slavlje povodom osnivanja seniorske sekcije ŽKK Palanka

Košarkašice Partizana uveličale slavlje povodom osnivanja seniorske sekcije ŽKK Palanka

Košarka -
Konačan rezultat bio je u drugom planu, a pune tribine mladih ljudi pokazuju izvanredan potencijal ženske košarke u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA - Košarkašice Partizana Galenike iskoristile su desetodnevnu pauzu između dve utakmice i gostovale su u Smederevskoj Palanci, gde su odigrale revijalni susret, povodom početka rada seniorskog pogona ŽKK „Palanka“.

- Klub već godinama pravi izvanredne rezultate u mlađim kategorijama. Imaju sjajan sistem i veliku perspektivu. Trener tima je Milan Dabović, otac naše dve reprezentativke, a tu je i Dušan Krivokuća, veliki sportski radnik u ženskoj košarci. Rekla sam u više navrata, da ću kao selektor Srbije pomagati svima u razvoju, a najviše onima koji najvrednije rade. Ovaj događaj je pokazao da se ženska košarka ne igra samo u Beogradu, već da ima veliki potencijal i u manjim sredinama – kaže selektora srpske reprezentacije i trener Partizana Marina Maljković.

Najiskusnija igračica Partizana Biljana Stanković oduševljena je prijemom u Palanci. Ona je ubeđena da će klub vrlo brzo doći u sam vrh ženske košarke u našoj zemlji.

- Nosim sjajne utiske iz Palanke. Vidi se da su ozbiljno pristupili projektu. Imaju lepu dvoranu, odlične uslove za rad i očekuje ih sigurno blistava budućnost. Bilo je mnogo ljudi, mnogo dece. Imali smo pravi šampionski tretman. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvim promocija u nekim drugim gradovima. Mi ćemo se rado odazvati svakom pozivu – kaže Biljana Stanković.

Košarkašice Partizana Galenike prvu narednu utakmicu igraće naredne srede u Hali sportova, kada će na startu Evrokupa dočekati francuski Basket Landes.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track