Žarko Paspalj: Ne pritiskajte decu

Partizanove bebe

Žarko Paspalj: Ne pritiskajte decu

Košarka -
Voleo bih da naprave nešto i da se umesto naših pominju njihova imena, ali ne treba sad praviti poređenja tog tipa, kaže Paspalj

Pomoć je neophodna.Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, legendarni košarkaš Partizana Žarko Paspalj, smatra da nije dobro upoređivati momke koji danas igraju za crno-bele sa generacijom u kojoj je on nastupao.- Ne može se porediti nešto što je bilo pre 20 godina sa ovim danas, ne samo u košarci nego bilo gde. Mislim da to ne bi trebalo raditi zbog tih momaka. Ne razumem poriv da im se stvara pritisak - kaže Paspalj, a na konstataciju da je paralelu između onog i ovog Partizana napravio trener obe generacije Duško Vujošević, poručuje:- Dule je kompetentan i uvek je umeo da napravi pravu procenu. Ako on kaže, onda je tako. Da se razumemo, voleo bih više nego išta da je tako i da se umesto naših pominju imena nekih novih momaka.Paspalju nije poznato šta su crno-beli zacrtali kao cilj za tekuću sezonu, ali je svestan da je pred momcima paklen ritam, koji je teško izdržati.- Znamo kakva je strategija Partizana sa mladim igračima, a tu je i nemanje para. Nisu mi poznati prioriteti, ali siguran sam da neće moći da nose ovakvo opterećenje cele sezone.

Paspalj neće da maleriše novu generaciju partizana
Paspalj neće da maleriše novu generaciju partizana

Fali stranacOno što brine Žarka Paspalja jeste nedostatak kvalitetnog i iskusnog stranca u crno-beloj ekipi.- Neophodan je kvalitetan stranac, jer ovi momci u tempu sreda-subotu to ne mogu da iznesu. Nije im nimalo lako. Talenat je jedna stvar, ali dobar stranac i njegova pomoć bili bi veliko rasterećenje. Teško će u kontinuitetu igrati kao protiv CSKA - zaključio je Paspalj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track