Lejkersi traže trenera Medžik neće Fila Džeksona

Smenjen Braun

Lejkersi traže trenera Medžik neće Fila Džeksona

Košarka -
Irvin Medžik Džonson je na Tviteru napisao kako mu se ne bio dopao povratak trofejnog i penzionisanog Fila Džeksona ili Brajana Šaoua, ali da je Pat Rajli dobro rešenje

Uprava Los Anđeles Lejkersa otpustila je prvog trenera košarkaša Majka Brauna posle lošeg starta sezone, javlja američki ESPN, iako je nedavno saopšteno da će mladi trener ostati na klupi jednog od najpopularnijih timova NBA lige. Izvori navode da nije poznato ko će ga zameniti na klupi, ali će ekipu privremeno voditi neko od Braunovih pomoćnika - Berni Bikerstaf ili Čak Person.

Dok uprava višestrukog NBA šampiona traga za trenerom legendarni košarkaš Irvin Medžik Džonson je na Tviteru napisao kako mu se ne bio dopao povratak trofejnog i penzionisanog Fila Džeksona ili Brajana Šaoua, ali da je Pat Rajli dobro rešenje. Džonson je pre nekoliko dana napisao i da je otpušteni Braun dobar momak, ali još uvek nije spreman za mesto prvog trenera.

Los Anđeles Lejkersi su se letos pojačali dovođenjem Dvajta Hauarda, Stiva Neša, Džodija Miks< i Entoan< Džejmisona najavili šampionske ambicije. Ipak, već u predsezoni su poraženi u svim utakmicama što se nije desilo nijednom timu koji je u istoriji NBA postao šampion.

Ništa bolje nije bilo ni kada je liga zvanično krenula, pošto su Lejkersi sezonu otvorili sa tri poraza štp je najgori start tima u poslednjih 30 godina. Posle pet mečeva imaju samo jednu pobedu što je bio dovoljan razlog za otpuštanje Brauna posle nepune sezone i po.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track