Predrag Danilović: Ne razmišljamo provincijski

Partizan

Predrag Danilović: Ne razmišljamo provincijski

Košarka -
Predsednik Partizana izjavio da klub ne razmišlja provincijski da samo Crvena zvezda treba da se pobedi

BEOGRAD - Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović dao je intervju za zvanični sajt regionalne lige.Prvi čovek crno-belih rekao je da poraz od Crvene zvezde neće previše uticati na budućnost kluba i da se računi sabiraju na kraju sezone.

"Ne. Ja sam u klubu već 12 godina i Partizan nikada nije imao provincijsko razmišljanje da treba samo Crvena zvezda da se pobedi, a ostalo nije bitno. Partizan to nikada nije radio. Utakmice sa Crvenom zvezdom jesu bitne, ali to je samo jedan duel u dugačkoj sezoni. Želeo sam da pobedimo ali rezultat prvog derbija ne može da bude naznaka budućih rezultata. Najbitniji je poslednji derbi, naročito ako odlučuje o tituli".

Danilović je ponovio da Partizan ima najmlađi tim u klupskoj istoriji, gde je prosek godina 21.

"Partizan zaista ima najmlađi tim. Mlađi su i od ekipe u kojoj sam ja igrao kada smo svojili titulu prvaka Evrope. Tada smo imali prosek 22 godine. Momci koji su trenutno u ekipi su zaista sjajni. Odlično rade i zaista bih želeo da ih zadržimo dve ili tri godine. Ipak, to će biti dosta teško zbog krize koja je naglašena u Srbiji. Ekonomija nije na dobrom nivou, sport se ne nalazi na mestu koje zaslužuje u društvu. Košarka je neprofitabilna delatnost kao škola ili zdravstveni sistem i veoma je važna za decu, za koju nisam siguran da li imaju prave vrednosti. Definitivno je tenzija na visokom nivou pre i za vreme derbija, ali tako je godinama. Najveći profit posle derbija će imati navijači kluba koji pobedi, oni mogu trijumfalno da kažu "Mi smo pobedili".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track