Radnički kaznio kapitena zbog podrške Zvezdi
Foto: KK Radnički/Zoran Petrović

Radnički kaznio kapitena zbog podrške Zvezdi

Košarka -

Stefan Jović za vreme derbija javno podržao crveno-bele

KRAGUJEVAC - Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca kaznio je kapitena ekipe Stefana Jovića zbog podrške Crvenoj zvezdi preko Tvitera za vreme derbija sa Partizanom.

Jović je neprimerenim pisanjem na ovoj društvenoj mreži izazvao brzu reakciju čelnika kluba, a odluku je saopštio direktor Radničkog Ivan Grujin.

"Uprava KK Radnički i ja lično oštro osuđujemo potpuno neprimereno ponašanje u javnosti Stefana Jovića nakon osmog kola ABA lige. Na današnjem treningu smo odlučili da mu oduzmemo kapitensku traku, a novog vođu ekipe imenovaćemo pre devetog kola Jadranske lige i gostovanja Širokog. Jović će biti i novčano sankcionisan, a ja se u ime svih članova Kluba izvinjavam našim vernim navijačima. Svaki igrač, član stručnog štaba i uprave mora da ima osećaj pripadnosti Radničkom, da se sa poštovanjem odnosi prema grbu ovog kluba kako tokom takmičenja, na parketu i pored terena, tako i u javnosti, sve dok zastupa boje kragujevačke ekipe. Ako tako nešto očekujemo od navijača, a očekujemo, onda i sopstvenim primerom moramo da pokazujemo privrženost Radničkom u svakom trenutku. Ovakvim povodom, nikakva drugačija odluka nije mogla da se donese u KK Radnički. I lično se izvinjavam sportskoj javnosti u Kragujevcu, a uveren sam da se tako nešto ubuduće neće dešavati."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track