Partizanov prvenac u Evroligi

Pobeda

Partizanov prvenac u Evroligi

Košarka -
Crno-beli odigrali sigurno u završnici protiv Bešiktaša i došli do prve pobede u Evroligi

Konačno!Košarkaši Partizana zadržali su šanse da se plasiraju u drugu fazu takmičenja u Evroligi posle ubedljive pobede 87:72 nad ekipom Bešiktaša u hali Pionir. Crno-beli su pokazali sinoć da su naučili lekcije iz prethodnih duela na evrosceni, kada su u neizvesnim završnicama dozvoljavali protivnicima da slave na kraju.Protiv Turaka su opet držali prednost od starta meča, ali su u poslednjoj četvrtini uspeli da podignu razliku do maksimalnih 15 poena. Bio je to trijumf kolektiva u kojem je po prvi put zaigrao novi plejmejker Nemanja Gordić, a dvocifren učinak imali su Vesterman (13 poena, 8 asistencija), Lučić (14 poena, 5 skokova), Milosavljević (16 poena, 4 skoka), Musli (14, poena, 8 skokova) i Gordon (13 poena, 9 skokova). Najbolji u protivničkom timu bio je bivši igrač crno-belih Kurtis Džerels, koji je postigao 20 poena.

Dašić provocirao crno-bele pa razljutio publiku
Dašić provocirao crno-bele pa razljutio publiku

http://www.youtube.com/watch?v=acfbczGI9UA

STATISTIKA

PARTIZAN MTS - BEŠIKTAŠ

Hala: Pionir, gledalaca:

Sudije: Lamonika (Ita), Matioli (Ita), Zaščuk (Ukr)

PARTIZAN MTS: Milutinov, Vesterman, Gordić, Lučić, Milosavljević, Gagić, Musli, Čakarević, Đekić, Gordon, Anđušić, Bertans. Trener: Duško Vujošević.

BEŠIKTAŠ: Guler, Akin, Ačik, Vidmar, Folker, Četin, Markota, Kristofer, Dašić, Heršek, Ozer, Džerels.

Časovi ljubaviNakon utakmice trener crno-belih Duško Vujošević zahvalio je navijačima na podršci, ističući pomoć s tribina kao jedan od ključnih faktora utakmice.- Oni koji su bili tu mnogo su nam pomogli. Večeras nije bilo turističke publike. Oni koji su bili tu su nas nosili i najiskrenije im zahvaljujem na ovakvom navijanju. Ovo je bilo najbolje navijanje ove sezone u Evroligi i moram da kažem da su to bili časovi ljubavi. Partizanova publika, koja godinama prati ovaj klub, po mom mišljenju najbolja je u Evropi - rekao je Vujošević.

Grupa D, 6. kolo:Lijetuvos Ritas - CSKA 62:71Bamberg - Barselona 66:86Partizan MTS - Bešiktaš 87:72Tabela: Barselona 6-0, CSKA 5-1, Bešiktaš 3-3, Bamberg 2-4, Lijetuvos Ritas 1-5, Partizan MTS 1-5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track