Deseti uzastopni trijumf Crvene zvezde
Foto: TANJUG

Aba liga

Deseti uzastopni trijumf Crvene zvezde

Košarka -
Do desete uzastopne pobede u regionalnom takmičenju i Kupu Evrope crveno-beli su stigli gotovo rutinskom igrom, jer je razlika u kvalitetu dva tima bila isuviše velika da bi gosti iz Hercegovine mogli da naprave iznenađenje u Beogradu
1 / 4 Foto: TANJUG

BEOGRAD - U 11. kolu Jadranske lige, košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Širokog rezultatom 69:57 (20:15, 13:15, 19:14, 17:13) i sa učinkom od sedam pobeda i četiri poraza dospeli na deobu trećeg i četvrtog mesta sa zagrebačkom Cedevitom.

Igrači Crvene zvezde su dominirali u skoku, sa devet uhvaćenih lopti više, a imali su čak deset osvojenih lopti, sedam više od protivničkog tima. Kada se tome doda da su imali četiri izgubljene lopte manje, pobeda nije mogla da im izmakne, bez obzira na ukupan procenat šuta od 41 odsto.

U kojoj meri su crveno-beli bili dominantni, vidi se i iz podatka da su do lake i ubedljive obede stigli bez učinka svog najboljeg igrača Igora Rakočevića, koji večeras nije bio raspoložen za igru i za 20 minuta je postigao samo dva poena, uz dve asistencije.

U narednom kolu Crvena zvezda će 8. decembra gostovati u Podgorici.

Crvena zvezda: Cvetković 2, Braun 12, Subotić 9, Rakočević 2, Mitrović, Lazić 3, Simonović, Savović 11, Katić 7, Radivojević 7, Nelson 6, Skot 10.

Široki: Šutalo 18, Babić, Planinić 22, Ramljak 2, Naletić 8, Bilinovac, Peršić 5, Bošnjak, Šakić, Barać, Vragović, Rikić 2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track