Evropa drhti pred Zvezdom!
Foto: KURIR

Istorijska serija

Evropa drhti pred Zvezdom!

Košarka -
Košarkaši s Malog Kalemegdana u Orleanu produžili pobednički niz na 11 utakmica

Za poštovanje.Košarkaši Crvene zvezde pobedom nad Orleanom sa 85:75 u 5. kolu Evrokupa stigli su do novog trijumfa, čime su nastavili uspešnu seriju u svim takmičenjima. Crveno-beli ostvarili su 11. pobedu zaredom, i pored toga što trener kluba s Malog Kalemegdana Vlada Vukoičić nije mogao da računa na centra Eltona Brauna.- Braun je bio povređen i pre nekoliko nedelja. Možemo da igramo bez njega, ali to dovodi do nekih promena u našem sistemu - više „pik end pop“ igre i više šuteva. Ipak, to ima i svoje prednosti jer smo igrali brže, posebno u odbrani. Ovaj trijumf bio je važan za naše samopouzdanje - rekao je Vukoičić.Košarkaš Zvezde Elton Braun preko društvene mreže Tviter poručio je da je povređen, ali da ništa nije opasno i da će biti spreman za naredne duele.- Sve je u redu, samo sam povredio stopalo, ali biću u timu za subotnji duel u kojem Zvezda gostuje Budućnosti u Podgorici. Hvala vam na podršci i brizi - napisao je Braun.

Rezultati 5. kola grupe H Evrokupa: Orlean - Crvene zvezda 75:85, Kahasol - Sasari 76:85. Tabela: Zvezda 5-0, Sasari 2-3, Kahasol 2-3, Orlean 1-4.

Podrška DelijaKošarkaši Crvene zvezde imali su podršku više desetina navijača u Orleanu, poznatih pod imenom Delije Pariz, a oni su bili smešteni iza klupe crveno-belih. Tokom čitavog meča bodrili su svoje igrače, čak su okačili transparent na kojem je pisalo „Kosovo je Srbija“.

Najduže serije crveno-belihSezona pobeda1997/8.-182008/9.-132002/3.-122012/13.-11** serija još u toku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track