ČOVIĆ: Igrači moraju da stave prst na čelo i dobro razmisle

Očajan pristup

ČOVIĆ: Igrači moraju da stave prst na čelo i dobro razmisle

Košarka -
Zvezda je protiv Budućnosti odigrala najlošiju utakmicu, to ne sme da se ponovi, jer takav odnos neće biti tolerisan – naglasio je Čović

BEOGRAD - Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda DIVA, Nebojša Čović, rekao je da partija koju su košarkaši Zvezde prikazali protiv Budućnosti ne sme da se ponovi.

"Porazi su sastavni deo sporta, a činjenica da smo bili u seriji od 11 pobeda mogla bi da navede na zaključak da izgubiti utakmicu od vrlo dobre ekipe Budućnosti nije tako strašno. Jasno je da je ekipa u poslednje vreme bila u žestokom ritmu utakmica, na čestim i napornim putovanjima, ali nedopustivo je da se ima pristup kakav je bio u prve tri četvrtine."

Prvi čovek kluba je rekao da Zvezdin dres obavezuje igrače da u svakom momentu moraju da pruže maksimum na terenu.

"Požrtvovanje, borbenost i želja da se pobedi moraju da se vide u očima svakog igrača pa čak i u trenucima kada ne ide sve od ruke. Budućnost je verovatno odigrala svoju najbolju utakmicu, a Zvezda najlošiju, zato svi igrači moraju da stave prst na čelo i dobro razmisle. To ne sme da se ponovi, jer takav odnos neće biti tolerisan", naglasio je Čović i potom dodao:"Postavili smo visoke ciljeve u ovoj sezoni i zato već sada moramo da uključimo alarm za uzbunu kako nam se partija protiv Budućnosti ne bi ponovila. Tu nije u pitanju samo sportski rezultat nego ugled i renome Crvene zvezde sa kojim niko ne sme da se igra."Prvi čovek crveno-belih posebno je želeo da istakne važnost koju imaju Zvezdini navijači i pozvao ih da u nastavku sezone pruže još snažniju podršku timu:"Pomoć navijača nam je neophodna. Zaista nije fraza kada kažem da su navijači naš šesti igrač, jer smo sa njima neuporedivo jači. Mislim da je svima jasno koliko se njihova energija sa tribina pozitivno prenosi na igrače na terenu. Zato ih pozivam da u utakmicama koje slede dođu u Pionir i svojom podrškom pomognu timu da beleži pobede. Predstoje nam mnogo važni mečevi, a samo zajedničkim snagama možemo da dođemo do našeg cilja", zaključio je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track