Francuzi žive za crno-bele!
Foto: KURIR

Galski grobari

Francuzi žive za crno-bele!

Košarka -
Žeremi, Žordan i Ijon ponovo došli u Beograd i bodrili košarkaše Partizana u meču Evrolige s Barselonom, a ovoga puta poveli i devojke

Že tem, Partizan!Ima jedan tim, ceo sam život s njim! - pevala su uglas trojica Francuza u Pioniru, na meču Partizana MTS. Možda nisu ceo život, ali poslednjih nekoliko godina žestoko navijaju za beogradske crno-bele. Žeremi (28), Žordan (24) i Jan (23) ovoga puta poveli su i svoje lepše polovine.- Bili smo i prošle godine na meču Partizana i Reala, a sad smo poveli i devojke kako bismo im pokazali zbog čega smo odlepili za srpskom košarkom, navijačima i Beogradom - kažu i dodaju da su presrećni što su ponovo bili deo neverovatne atmosfere.Ogrnuti crno-belim šalovima i majicama, zajedno sa 7.500 drugih navijača urlali su na sav glas reči himne, kao i drugih „grobarskih“ pesama.Srce preskače- I naše devojke su se drale „Puta Barsa, puta Barsa“, svaku trojku i zakucavanje smo propratili pljeskanjem i urlicima, a srce nam je preskakalo u trenucima kad se rezultat lomio! Bilo je super što smo upali među najokorelije navijače, tako da nijednog trenutka nismo pravili pauzu u bodrenju tima koji predvodi „Duško Vujošević ša-la-la-la-la“ - priča ozareno Žeremi, čija je devojka Sara postala novi fan srpskog kluba.Kao na karnevaluBez obzira na to što su dame i što nisu sklone skakanju po sportskim tribinama, Sari, Agati i Osion veoma se dopala ova specifična, skoro pa karnevalska atmosfera.- Zaista je neverovatno kada čitava hala odzvanja od pesme i zvižduka. Toliko je bilo euforično da mi uopšte nije smetalo što sam čitavu utakmicu stajala na jednoj nozi, pribijena uz oznojenog navijača - kaže Sara kroz smeh i dodaje da joj je bilo čudno što su svi pevali na kraju, iako je Partizan izgubio. Zaključili su da je to valjda ono što Grobare razlikuje od drugih!

Dušan Kecman
Dušan Kecman

Kecman im sredio karte!Iako je bio pravi podvig doći do karata za ovaj meč, Francuzi su se snašli jer su u pomoć pozvali Dušana Kecmana, bivšeg igrača Partizana koji trenutno igra u francuskom Roanu.- Prišao sam mu posle jedne utakmice i pokazao mu prošli članak koji ste napisali o nama. Samo se nasmejao kad je video sliku nas trojice u Kuriru i rekao da će nam pomoći. Po karte smo otišli na stadion Partizana, gde su nam dozvolili da se slikamo sa peharima u trofejnoj sobi. Stvarno smo bili oduševljeni - priča Ijon i dodaje da su odmah pozvali Kecmana da mu zahvale i pozovu ga na rakiju od dunje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track