ŠOK: Partizan u novoj drami poražen od Solnoka
Foto: KURIR

ABA liga

ŠOK: Partizan u novoj drami poražen od Solnoka

Košarka -
Tim Duška Vujoševića je nakon bolnog poraza od Bamberga u Evroligi doživeo novo razočarenje u regionalnom takmičenju

SOLNOK - Košarkaši Partizana doživeli su poraz od ekipe Solnoka u Mađarskoj, rezultatom 70:68 , u okviru 13. kola regionalne ABA lige.

Solnok je do neočekivane pobede došao poenima Kalvea, nakon skoka u napadu, devet sekundi do kraja meča. Leo Vesterman je imao priliku da obezbedi svom timu produžetak, međutim nije uspeo.Jedini raspoložen u ekipi Partizana bio je Amerikanac Dru Gordon koji je meč završio sa 20 poena i 13 skokova, dok je Bertans postigao 12 poena.U pobedničkoj ekipi Bader je postigao 18 poena, dok je junak meča Kalve ubacio 16.

To je četvrti poraz šampiona Srbije u dosadašnjem delu takmičenja, dok je Solnok zabeležio treću pobedu.

Partizan je loše ušao u ovaj meč. Nakon poena Gordona crno-beli su imali prednost 3:2, i nakon toga usledila je serija domaće ekipe. Solnok je predvođen Baderom napravio seriju 8:0 i sredinom prve deonice imao sedam poena prednosti (10:3).Evidentno je da je fizička i mentalna iscrpljenost nakon poraza od Bamberga uticala na izabranike Duška Vujoševića. Crno-beli nisu uspevali da pronađu ritam, domaćin se razigrao i stigao do dvocifrene prednosti. U jednom momentu Solnok je imao +12. Međutim, Partizan je uspeo da smanji zaostatak i na prvi dvominutni odmor ode sa devet poena zaostatka (26:17).

Crno-beli su nastavili sa lošom igrom i u drugoj deonici. Prednost Mađara je rasla iz minuta u minut. Veliki broj izgubljenih lopti, promašenih slobodnih bacanja uticao je na to da Solonok u jednom momentu dođe do velikih +18.Jedini raspoloženi košarkaš u ekipi Partizana bio je Dru Gordon, koji je držao tim Duška Vujoševića u životu. Zahvaljujući Amerikancu crno-beli su uspeli da smanje prednost domaćina i na poluvreme odu sa 12 poena minusa 47:35.

Izabranici Duška Vujoševića odigrali su odličnu odbranu u trećoj četvrtini. Partizan je za deset minuta igre u trećoj deonici primio samo sedam poena. Nisu crno-beli briljirali u napadu, međutim zahvaljujući fantastičnoj odbrani Beograđana prednost domaćina se topila iz minuta u minut. Crno-beli su tako u posledlju četvrtinu ušli sa samo dva poena zaostatka 54:52.

Partizan je sa pet vezanih poena na startu poslednje deonice stigao do potpunog preokreta, i prvi put na meču do prednosti 57:54. Činilo se da su crno-beli slomili otpor domaćina, međutim, to se ipak nije dogodilo.Solnok se nije predavao do kraja meča. Igralo se "koš za koš", a u samom finišu u uzbudljivoj završnici domaći tim se bolje snašao i došao do zaslužene pobede.

Tabela: Igokea 11-2, Partizan 9-4, Crvena zvezda 8-5, Budućnost i Cedevita 7-5, Radnički i MZT Skoplje 7-6, Olimpija 6-6, Cibona, Zadar, Krka, Split 5-8, Široki 4-8, Solnok 3-10.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track