Stranci nam ubiše basket!

Kurir locirao problem

Stranci nam ubiše basket!

Košarka -
Kapičić: Srpska košarka bi u skorije vreme mogla da bude u velikim mukama jer mladi igrači ne dobijaju šansu

Čuvajmo domaće!Trend sa velikim brojem inostranih košarkaša u srpskim klubovima nastavlja se iz godine u godinu, dok je naših pravih talenata sve manje. Bivši predsednik KSS Dragan Kapičić upozorava da bi srpska košarka zbog toga u skorije vreme mogla da bude u velikom problemu.Godinama unazad glavnu reč u Partizanu, Crvenoj zvezdi i Radničkom vode stranci. Ove sezone svi naši klubovi u rosteru imaju skoro jednak broj stranih i domaćih igrača.- Apsolutno mi se ne sviđa to što srpski klubovi u svojim redovima imaju sve više igrača iz inostranstva. To nije dobro za našu košarku, jer na taj način gubimo srpske talente koji u svojim ekipama imaju sve manju minutažu. Nije ni čudo što sve mlađi odlaze iz Srbije - rekao je Kapičić i dodao:- Svestan sam da klubovi žele rezultate i da je dovođenje stranaca na neki način i komercijalni potez kako bi publika u što većem broju dolazila na utakmice, ali i tu treba napraviti balans. Mišljenja sam da u svakoj ekipi ne treba više od dva stranca.Košarkaška legenda takođe ističe da je za naše klubove bolje da vraćaju srpske košarkaše koji dobijaju sve manje šanse u inostranim ekipama. Takav je slučaj s Tepićem, Tripkovićem, Rašićem...- Pogledajte koliko naših igrača nema minutažu u inostranim timovima. Zar nije bolje da njih vraćamo? Siguran sam da bi oni bili od velike pomoći, a pritom bismo jačali srpsku košarku. Takođe sam veliki protivnik da stranci igraju za Srbiju. Ako se nastavi ovako, bojim se da ćemo jednog dana u prvoj petorci imati više stranaca nego domaćih košarkaša - zaključio je Kapičić.

Crno-beli oterali AnđušićaPartizan je pre nekoliko dana raskinuo saradnju sa Danilom Anđušićem, inače reprezentativcem Srbije. Bek nije bio zadovoljan minutažom koju dobija kod trenera crno-belih Duška Vujoševića. Talentovanom igraču selektor Srbije Dušan Ivković predviđa blistavu budućnost.

Zvezda ostala bez NedovićaNemanja Nedović je prema procenama analitičara jedan od najboljih napadača u košarci. Umesto da se afirmiše u dresu Crvene zvezde, on je letos napustio Kališ i preselio se u Lijetuvos Ritas.Igrama u reprezentaciji i novom klubu potvrdio je raskošni talenat, ali valja istaći da Nedović prošle sezone nije dobio veliku šansu kod tadašnjeg trenera Crvene zvezde Svetislava Pešića.

Partizanovi stranciNemanja Gordić plej BiHMihalj Čekovski k. centar SlovačkaDru Gordon centar SADDavid Bertans krilo LetonijaLeo Vesterman plej FrancuskaŽofre Lovernj centar FrancuskaZvezdini stranciElton Braun centar SADDemarkus Nelson plej SADMajkl Skot krilo SADAli Traore centar FrancuskaStranci u RadničkomRatko Varda centar BiHMiloš Borisov krilo Crna GoraKajl Viser centar SADStiven Marković plej AustralijaMark Vortington k. centar AustralijaTeriko Vajt centar SADMetju Emening k. centar V. Britanija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track