Teodosić: Srbija je autsajder u Sloveniji

Prognoza

Teodosić: Srbija je autsajder u Sloveniji

Košarka -
Nama je cilj plasman Svetsko prvenstvo i mislim da možemo da ga dostignemo, istakao je lider našeg tima.

Miloš Teodosić je u razgovoru za sajt FIBA istakao da selekcija Srbije sada mora da se posmatra kao autsajder na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i da je osnovni cilj viza za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

"Mi ne možemo da krenemo na Evropsko prvenstvo i kažemo da ćemo osvojiti medalju, zato što nismo dokazali snagu u kvalifikacijama. Sada smo autsajderi i treba da pokažemo koliko smo dobri. Nama je cilj plasman Svetsko prvenstvo i mislim da možemo da ga dostignemo", istakao je lider našeg tima.

Teodosić je izneo i svoje mišljenje po pitanju bledih partija našeg državnog tima tokom kvalifikacija.

"Mislim da nismo igrali ozbiljno do nekog trenutka. Želeli smo da igramo jako, ali nismo bili mentalno spremni. To je osnovni razlog zbog koga smo se mučili. Ali, sve to je prošlost. Sada smo na Evrobasketu i od samog početka moramo da igramo jako."

Srbija će na EP u Sloveniji biti u grupi sa BiH, Crnom Gorom, Makedonijom, Litvanijom i Letonijom.

"Mislim da smo u najtežoj grupi. Neće biti lako protiv bivših republika Jugoslavije. Bosna ima jak tim, svaka ekipa sa Mirzom Teletovićem može da bude veoma opasna. Makedonija je pokazala na poslednjem Evrobasketu koliko može da bude snažna. A, Crna Gora je u kvalifikacijama da može da igra veoma dobro i bez pomoći Nikole Pekovića i Nikole Vučevića. Svi moraju da je poštuju. Litvanija je favorit za prvo mesto, a Letonija će nekoga iznenaditi. Nadam se, ne nas.

Na kraju razgovora Teodosić se osvrnu i na male minutaže naših reprezentativaca u klubovima.

"Tek je polusezona, nadam se da će se situacija promeniti pošto nam je potreban svaki igrač", rekao je bek CSKA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track