NIŽU SE PORAZI: Zvezda na minus 19 u Kazanju!

Rezultatska kriza

NIŽU SE PORAZI: Zvezda na minus 19 u Kazanju!

Košarka -
Izabranici trenera Vlade Vukoičića doživeli su ubedljiv poraz od direktnog rivala u borbi za plasman u četvrtfinale Evrokupa

KAZANJ -Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli su drugi uzastopni poraz u Top 16 fazi Evrokupa, oni su u Kazanju ubedljivo poraženi od ekipe Uniksa rezultatom 78:59.

Zvezda je u prvom poluvremenu kontrolisala meč, gotovo sve vreme imala rezultatsku prednost, međutim, u nastavku je usledio veliki pad u igri. Veliki broj grešaka i očajna igra u napadu skupo je koštala ekipu trenera Vlade Vukoičića. Treba istaći da crveno-beli nisu postigli nijednu trojku na čitavom meču (12/0 šut za tri poena).

Najzapaženiji u Crvenoj zvezdi bio je Amerikanac Elton Braun sa 13 poena i četiri skoka, dok je Demarkus Nelson meč završio sa 12 poena i pet asistencija.Najzaslužniji za izuzetno važnu pobedu Uniksa bio je Majre Četmen koji je postigao 20 poena na ovom meču. Četmen je sa dve vezane trojke sredinom poslednje deonice prelomio meč. Čak Ejdson je ubacio 16 poena.

Galatasaraj i Uniks imaju po dve pobede u grupi L, dok Zvezda i nemački Ulm imaju po jednu pobedu i dva poraza.

Tok meča:Zvezda je dobro otvorila meč, na startu je nametnula svoj ritam. Ravnopravna borba vodila se prvih nekoliko minuta meča, a onda su crveno-beli iskoristili greške rivala i došli do prve osetnije prednosti (10:6).Gosti nakon poena Brauna i sjajnog prodora Simonovića dolaze do šest poena prednosti (14:8). Usledilo je nekoliko neiskorišćenih napada sa obe strane. Domaći tim je bio izuzetno neefikasan u finišu prve deonice, međutim crveno-beli nisu uspeli da iskoriste brojne promašaje domaćina, pa na odmor odlaze sa "samo" šest poena prednosti (16:10).

Na startu druge deonice Katić je doneo Zvezdi najveću prednost na utakmici (18:10), međutim, usledile su dve brze trojke Uniksa koji se u potpunosti vraća u meč.Domaći tim je iskoristio nekoliko vezanih grešaka crveno-bilih i nakon poena Vugiukasa posle dužeg vremena došao do prednosti (22:20).Nakon tajm-auta koji je zatražio Vlada Vukoičić usledila je mini serija Zvezde. Razigrali su se Braun i Rakočević i brzo vratili prednost svom timu. Međutim, Šabalkin pogađa novu trojku za Uniks i ponovo donosi prednost domaćinu (34:33).

Simonović u samom finišu pogađa dva penala i vraća vođstvo Zvezdi, ali na drugoj strani je fauliran Četmen koji koristi oba slobodna bacanja i postavlja konačan rezultat na poluvremenu (36:35).

U prvom delu meča najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Amerikanac Elton Braun sa 11 poena i tri asistencije, dok je Rakočević postigao osam poena.

U uvodnim minutima treće deonice viđena je ravnopravna borba. Međutim, na 38:38 Lejdej pogađa trojku. Usledilo je nekoliko loših rešenja Zvezde u napadu. Vugiukas to kažnjava i Uniks ide na +5 (43:38).

Zvezda je nastavila sa lošom igrom u napadu. Ejdson je kaznio promašaje gostiju i doneo svom timu osam poena prednosti. Nakon sjajnog zakucavanja Nelsona Zvezda se vratila u meč, međutim, usledile su dve vezane izgubljene lopte Rakočevića pa Uniks sa +8 odlazi na poslednji odmor (60:52).

U prva četiri minuta poslednje četvrtine viđeno je mnogo grešaka i jednih i drugih. Zvezda nije uspela da iskoristi brojne prilike da stigne zaostatak. Četmen je kaznio promašaje crveno-belih i sa dve vezane trojke prelomio meč (66:54).Zvezdino samopouzdanje je u tom momentu potpuno srušeno. Raspala se u potpunosti odbrana, a greške u napadu su nastavile da se nižu. Prednost Uniksa je rasla iz minuta u minut. Domaći tim potpuno zasluženo dolazi do ubedljivog trijumfa na svom terenu (78:59).

Evrokup LAST 16 3. kolo

Grupa I

Budiveljnik - Budućnost 75:79 Banvit - Trijumf 86:79 Grupa J

Nimburk - VEF Riga 80:85 Bilbao - Valensija 91:76

Grupa KStelmet - Spartak Sankt Peterburg 69:89 Kahasol - Lokomotiva Kuban 80:87

Grupa L

Uniks - Crvena zvezda 78:59 Galatasaraj - Ulm 82:66

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track