KUP: U Partizanu srećni, Zvezda najavljuje pohod na vrh

Reakcije na žreb za Kup Radivoja Koraća

KUP: U Partizanu srećni, Zvezda najavljuje pohod na vrh

Košarka -
Predstavnici Radničkog i Metalca prepiru se oko toga ko od stranaca ima, a ko nema pravo nastupa na turniru u Kragujevcu

Reakcije nakon žreba finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća su različite,bar na papriu čini se da je Partizan imao sreće i izbegao oba tima iz ABA lige, Crvenu zvezdu i Radnički Kragujevac do finala ali pre toga moraće da pobede dva tima iz, po kvalitetu, sigurno slabijeg takmičenja.

Sportski direktor crveno belih Davor Ristović nakon žreba je izjavio:

"Kup je specifično takmičenje u kojem favoriti često ne opravdaju tu ulogu.Oprezno ćemo prići takmičenju, do početka Kupa imamo još tri meča u ABA ligi i utakmice u Evrokupu od čijeg ishoda zavisi u kom ćemo se raspoloženju pojaviti u Kragujevcu. Četvrfinalni meč igramo u petak što je otežavajuća okolnost s obzirom da ako želimo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu moramo pobediti u tri utakmice za isto toliko dana. Vojvodina je 12 kola bila na čelu tabele Prve lige što dovoljno govori o kvalitetu protivnika. Nismo imali sreće ove sezone ali se nadam da možemo do trofeja. Nemamo strah od incidenata, naši navijači prošle Nišu sportski podneli poraz ja se nadam da će i ove godine sve proteći u najboljem redu".

Njegov kolega iz tabora večitog rivala Dragan Todorić sigurno je imao više razloga za zadovoljstvo:

"Čini mi se da smo nakon nekoliko godina konačno imali sreće na žrebu. Imamo nešto otvoreniji put do finala a na nama je da opravdamo ulogu favorita koju ćemo sigurno imati kao jedini član ABA lige u gornjem delu žreba. Sigurno će nam značiti i dan pauze kojii ćemo imati nakon četvrtfinala. Drago mi je da igramo protiv Slobode jer je Miroslav Radošević bio moj omiljeni igrač iz vremena dok je nastupao za Partizan i jedan od mojih prvih transfera pošto sam postao sportski direktor crno - belih.

Nekadašnji sjajni šuter Miroslav Radošević prvi put će u ulozi funkcionera imati priliku da se sretne protiv bivšeg kluba. Takođe i Sloboda će prvi put u istoriji igrati završni turnir kupa a o svemu tome Radošević kaže:

"Prezadovoljan sam žrebom, meč sa Partizanom biće nagrada pre svega za Vladimira Đokića i igrače pa i za sve nas ostale za ono što smo uradili u dosadašnjem toku sezone. I pre početak sam priželjkivao ovakav ishod i želja mi se ispunila. U meču ulazimo potpuno rasterećno jer našeg prvog protivnika smatram za favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Predsednik valjevskog Metalca Duško Đukanović u zanimljivoj izjavi pokrenuo je pitanje broja stranaca kojim raspolaže njihov protivnik u četvrtfinalu, kragujevački Radnički:

"Ne vidim razloga da budemo nezadovoljni nakon današnjeg žreba. Metalac je klub koji se nikog ne boji i koji poseduje kvalitet da se svakome suprostavi iako će igrati protiv domaćina pred kragujevčkom publikom zbog čega je naš tim na ovom meču proglašen autsajderom. Pitanje je da li će Radničkom biti dozvoljeno igranje osam stranaca koji se nalaze u timu. Po propozicijama takmičenja dozvoljen je nastup samo četvorice stranih igrača sa kojim bi priča u četvrtfinalnom duelu bila znatno drugačija. I pored svega, mi se nalazimo na vrhu Prve lige, osvojili smo Kup KS Srbije i nadam se da imamo kvalitet da protiv Radničkog odigramo neizvestan meč.

Odmah nakon ovoga stigao je i odgovor sportskog direktora Radničkog, Ivana Grujina:

"Poznato je da su sporni igarači Ćapin, Varda, Stiven Marković i Borisov. Njih četvorica imaju domaće pasoše i lične karte, u članu 63. registarske komisije piše da na završnom turniru ne može nastupati više od četiri strana državljanina a to nije osoba koja ima dva državljanstva. Oni se i na sajtu KSS-a vode kao domaći igrači, obratićemo se predsedniku KSS i nadležnom u registarskoj komisiji u želji da odbacimo sve insinuacije a ako bude potrebno obratićemo se i FIBA. Godinama unazad Radnički nema sreće u žrebu jer smo i poslednje dve godine imali ABA ligaša u polufinalu. Imaćemo težak zadatak u četvrtfinalu baš kao i Crvena zvezda ali se nadam da trener Nikolić ima rešenja za svakog našeg protivnika. Domaći teren može stvoriti dodatni pritisak, ja sam inače iz Vršca i sećam se da je pre nekoliko godina Hemofarm bio u sličnoj situaciji i već viđen u finalu što se nije desilo pa ne bih želeo da se ponovi sličan scenario.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track