VARDA PRETI ŠAMPIONU: Partizan pada u Kragujevcu

Pred derbi ABA lige

VARDA PRETI ŠAMPIONU: Partizan pada u Kragujevcu

Košarka -
Trener Radničkog Miroslav Nikolić kaže da je pobeda nad Partizanom važna i zbog prestiža

U dvoranu „Jezero“ u ponedeljak stiže Partizan, poslednjih godina veliki rival košarkaša Radničkog

Strateg Kragujevčana Miroslav Nikolić sa velikim uvažavanjem govori u klubu koji je dominirao srpskom košarkom u poslednjoj deceniji.

"Atraktivniji protivnik nije mogao da dođe. To je posebna utakmica, u kojoj ćemo pokušati da se nadmećemo. Oni su veliki tim, odlično selektiran i još bolje vođen, koji je institucija sam po sebi. Želimo da pobedimo, jer nam eventualni trijumf otvara vrata samog vrha, ali nam ništa manje neće biti značajan ni oni koji slede posle, protiv Budućnosti, Širokog, Krke… Razlika je što trijumf nad Partizanom, osim dva boda, donosi i one za prestiž", zaključio je Nikolić.

Kragujevčani su u poslednje dve sezone u regionalnom takmičenju oba puta slavili protiv crno-belih pred svojim navijačima, a Ratko Varda veruje da bi tako moglo da bude i ovog puta.

"Partizan je mlada, talentovana ekipa, sa sjajnim trenerom. Pobedićemo ih ukoliko zaustavimo njihovu agresivnost koja ih krasi desetak godina, kao i ofanzivni skok, to je njihov prepoznatljiv stil. U svakoj utakmici obezbeđuju dodatnih desetak napada zbog dobrog skoka u napadu. Ako ispoštujemo sve što treneri traže od nas možemo da se nadamo uspehu. Dolazi nam evroligaš, dugogodišnji prvak Srbije, pa bi i iz tog ugla mogao da bude favorit. Međutim, tako je bilo i ranije, pa ćemo se potruditi da nastavimo ovo što se dešavalo u duelima naša dva tima poslednje dve sezone - kad smo pobeđivali. Kadri smo i daćemo sve od sebe da, uz podršku navijača, opet savladamo Partizan, poručio je Varda.Susret između Radničkog i Partizana zakazan je za ponedeljak u 20,30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track