VUJOŠEVIĆ: Sudija Boltauzer vraćao dug Radničkom!

Ogorčen na sušenje

VUJOŠEVIĆ: Sudija Boltauzer vraćao dug Radničkom!

Košarka -
Crno-beli su poraženi u Kragujevcu rezultatom 78:76

KRAGUJEVAC - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević tvrdi da su crno-beli oštećeni na meču protiv Radničkog u derbiju 19. kola ABA lige.Radnički je slavio u Kragujevcu sa 78:76 i prišao Partizanu na samo pobedu zaostatka na tabeli regionalne lige."Utakmicu gde je jedna lopta odlučivala, više od jedne lopte sudija Boltauzer, a i Belošević, posebno Boltauzer, koji je očigledno imao neke dugove prema ekipi Radničkog kada im je sudio na nekim gostovanjima ili na nekom gostovanju, su dali protivničkoj ekipi. To nije prvi put da je Partizan u bitnim momentima oštećen i stvarno je veoma čudno da u jednom takmičenju koje je ovako značajno sudije se tako olako igraju sa sudbinama čitavih klubova“, rekao je Vujošević. On je čestitao Radničkom na pobedi i osvrnuo se na igru svojih košarkaša."Osnovni uzrok poraza je što nismo dobro reagovali, adaptirali se na neke promene strukture, pogotovu u momentu kada su oni smanjili postavu, napravili igru atipičnu pik en popom i širinu za šut za tri poena. Mi nismo uspešno branili taj šut, a nismo uspeli da materijalizujemo visinsku prednost koju smo imali tog momenta. Moram da kažem da nekoliko igrača stvarno nije bilo na visini nivoa ove utakmice. Koji su to igrači, to je naravno njima rečeno u svlačionici i to nećemo iznostiti preko medija", naveo je trener Partizana.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić je rekao da je cilj u taktici bio da "branimo kontranapad, da zagrađujemo koš i da dobijemo bar jednu bitku od toga".

Nikolić je dodao da je Radnički uspeo u tome mada je zamerio što je na kraju utakmice, na 3 minuta, Radnički promašio 5 slobodnih bacanja.

"Pratimo korak za visok plasman, ova utakmica nam mnogo znači, ali će biti još važnije da dobijemo utamicu sa Krkom i one rivale koji su nam važni za plasman u 4 ili u 6 ekipa koje vode u Evropu", rekao je Nikolić.

On je naveo da treba savladati i Budućnost u Kragujevcu jer se i ona bori za Fajnal for kao i druge ekipe.

"Sada je malo lakše jer smo pobedili Partizan i to je dodatna motivacija", rekao je Nikolić. On je čestitao igračima na srčanoj borbi jer se, kako je rekao, samo tako dobija Partizan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track