IZVINJENJE: Radnički se izvinio zbog vređanja Vujoševića

Reakcija iz Kragujevca

IZVINJENJE: Radnički se izvinio zbog vređanja Vujoševića

Košarka -
I pojedinačno, i kao sportski kolektiv, osuđujemo ovaj potez naših igrača, kaže se u saopštenju kluba iz Kragujevca, koje je potpisao predsednik Ivan Grujin

Košarkaši Radničkog savladali su Partizan u derbiju 19. kola regionalne ABA lige, ali je posle utakmice sa dela tribina vređan trener gostiju Duško Vujošević, dok su u euforiji igrači domaćeg kluba obukli majce sa natpisom "Pečenjara Vujošević.

Tim povodom javnosti se pisanom izjavom obratio predsednik Radničkog Ivan Grujin.

"I pojedinačno, i kao sportski kolektiv, osuđujemo ovaj potez naših igrača. Oni su, pre svega, profesionalci i tako treba da se ponašaju prema svim akterima utakmice. Ne smeju da podlegnu atmosferi, niti pritiscima publike, a to se upravo dogodilo. Za ovaj neprimereni postupak snosiće konsekvence. Šef naše struke staje iza profesije, svojih kolega trenera, i deli sud uprave. Izvojevana pobeda je opila naše košarkaše, pa nisu ni bili svesni svog postupka. To nisu učinili u zloj nameri, jednostavno ih je poneo trenutak euforije, što potvrđuje i momentalno svlačenje majica koje su dobili iz publike. Igrači Radničkog naročito nisu ovako postupili u dosluhu sa delom navijača, niti su provokatori. Sportskoj javnosti i kolegama iz Beograda prenosimo njihove reči izvinjenja, kao odgovornih članova našeg kluba, jer su do nas doprle izjave iz redova uvređenog rivala. Biće ovo lekcija za sve naše igrače kako se ubuduće valja ponašati na svim utakmicama", rekao je Grujin.

Izvinjenje bivšem treneru i saigračima na društvenoj mreži Tviter uputio je i igrač Radničkog Nenad Miljenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track