Raško Katić: Uvek ginem zbog Zvezde

Raško Katić: Uvek ginem zbog Zvezde

Košarka -
Pričaju da ne biram sredstva da dođem do cilja, ali to je sve u žaru borbe. Kad me bolje upoznaju, shvate da nisam takav

Nikad se ne predaje!Centar Crvene zvezde Raško Katić (32) spada u najstandardnije košarkaše crveno-belih u ovoj sezoni. To je pokazao i u meču sa Uniksom, koji su crveno-beli dobili sa 81:73 i tako ostali u trci za plasman u četvrtfinale Evrokupa.- Kod mene nema predaje, bez obzira da li sam na treningu ili utakmici. Uvek dajem maksimum od sebe i ne razmišljam da li sam prvi ili drugi centar, jednostavno, fokusiram se da dam najviše što mogu u tom trenutku - kazao je Katić i dodao:- Na svemu što sam postigao u karijeri mogu da zahvalim tome što sam naporno radio. Mislim da i mlađe generacije treba da se rukovode time. Smatram da je to put ka uspehu.Raško Katić priznao je da nekad na terenu igra čvršće, ali i pored toga svi ga igrači izuzetno poštuju.- Možda drugi igrači misle da igram grublje, ali to je sve u žaru borbe. Međutim, kad me upoznaju, onda promene mišljenje. Jednostavno, uvek želim da pružim svoj maksimum.Centar crveno-belih veruje da njegova ekipa može da se domogne četvrtfinala Evrokupa.- Sigurno ćemo se plasirati u narednu fazu Evrokupa ako u oba meča do kraja trijumfujemo. Postoje i neke kalkulacije, ali mi se time ne opterećujemo i u svaki meč ulazimo da pobedimo - zaključio je Katić.

Delije sve bolje navijajuRaško Katić ističe da je navijanje protiv Rusa bilo odlično i da je bilo bolje nego protiv Galatasaraja.- Svaka čast Delijama. Čini mi se da je protiv Uniksa bilo pravo košarkaško navijanje. Znali su kad treba da dignu ekipu, što mi igrači na terenu osetimo. Mislim da se i oni polako navikavaju na nas, jer prethodnih godina nisu imali priliku da gledaju ovakve utakmice.

Evrokup - 4. koloGrupa ITrijumf - Banvit 93:89Budućnost - Budivelnik 75:77Tabela: Budivelnik 3-1, Budućnost 2-2, Banvit 2-2, Trijumf 1-3.Grupa JValensija - Bilbao 60:61Riga - Nimburk 81:59Tabela: Riga 3-1, Bilbao 2-2,Valensija 2-2, Nimburk 1-3.Grupa KLokomotiva - Kahasol 83:72Spartak - Stelmet 81:54Tabela: Lokomotiva 4-0, Spartak 3-1, Stelmet 1-3, Kahasol 0-4.Grupa LCrvena zvezda - Uniks 81:73Ulm - Galatasaraj 91:70Tabela: niks 2-2, Ulm 2-2,Galatasaraj 2-2, Crvena zvezda 2-2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track