ISTORIJSKI USPEH:  Garnet "prebacio" 25.000 koševa!

NBA

ISTORIJSKI USPEH: Garnet "prebacio" 25.000 koševa!

Košarka -
Kevin Garnet postao je 16. igrač u istoriji NBA koji je postigao više od 25.000 koševa u karijeri

NJUJORK - Predvođen Polom Pirsom Boston je jutros, u nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) savladao Lejkerse sa 116:85.

Utakmica, međutim, neće biti upamćena po Pirsovoj odličnoj igri, ili šestoj uzastopnoj pobedi "Kelta", već po činjenici da je Kevin Garnet postao 16. igrač u istoriji NBA koji je postigao više od 25.000 koševa u karijeri.

Garnet, koji je meč protiv Lejkersa završio sa 15 poena, pet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, ipak nije ni blizu legendarnom Karimu Abdulu Džabaru koji je u "penziju" otišao sa 38.387 postignutih poena.

Manje koševa od Džabara, a više od Garneta, postiglo je još 14 igrača: Karl Meloun, Majkl Džordan, Vilt Čemberlen, Kobi Brajant, Šekil O"Nil, Mozes Meloun, Elvin Hejns, Hakim Olajdžuvon, Oskar Robertson, Dominik Vilkins, Džon Havliček, Alek Ingliš, Redži Miler i Džeri Vest.

Što se ishoda same utakmice u Bostonu tiče, neizvesnost je izostala još u prvom poluvremenu koje je domaćin dobio sa 58:44. Na kraju treće deonice ta prednost je iznosila svih 26 poena (95:69) pa je poslednjih 12 minuta predstavljalo samo formalnost.

Sa 24 koša, sedam skokova i šest asistencija Pirs je bio najistaknutiji pojedinac Seltiksa, dok je na suprotnoj strani najefikasniji bio Kobi Brajant sa 27 poena.

U drugoj utakmici, odigranoj u noći između četvrtka i petka, Denver je na svom terenu deklasirao Čikago - 128:96.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track