KRK: Partizan izdržao pritisak Mege i otišao u finale Kupa

Kup Radivoja Koraća

KRK: Partizan izdržao pritisak Mege i otišao u finale Kupa

Košarka -
Partizan će sutra od 21 čas u finalu igrati sa boljim iz meča Radnički - Crvena zvezda
1 / 5

Košarkaši Partizana savladali su boljom igrom u završnici Mega Vizuru 87:77 (21:21, 18:19, 21:19, 27:18) i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća, u kom će im sutra od 21 čas rival biti bolji iz duela Radnički - Crvena zvezda, koji se igra u aubotu od 21 čas.

U timu Partizana, najefikasniji su bili Gagić (21) i Vesterman (15), dok su se kod Mege istakli Micić sa 23 i Marjanović sa 18 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=II4_gEoTuW0

Trener Partizana Duško Vujošević je bio zadovoljan plasmanom kluba iz Humske u finale Kupa.

"Naravno da sam zadovoljan pobedom i plasmanom u finale. Bilo je teško i bilo je to pravo polufinale. Mega je odlično odigrala. Iskoristila je i to što je ovo za nju bio mnogo lakši meč, jer nisu imali imperativ, osim ostavljanja dobrog utiska. Igrali su zonsku odbranu koja nas je dodatno opteretila. Nije lako napadati zonu toliko dugo kao mi danas, pogotovo sa Marjanovićem koji kontroliše reket i prilično je promenio napadaču psihologiju naših centara. I mi smo mlad tim, sigurno da je razlika u kvalitetu na našoj strani, ali u jednom ovakvom takmičnje nije to lako pokazati. Tokom prvog poluvremena smo ušli u ritam Mege. Duele jedan na jedan, pre svega protiv Micića, dosta smo lako gubili. Naši protivnici su se krvavo borili, hrabro su igrali, a trener Milojevoć je preneo svoj karakter na sve te igrače. Nadam se odličnoj utakmici u finalu", rekao je Vujošević.Trener Mega Vizure Dejan Milojević je kazao:

"U prinicpu smo ispinili cilj - da pokažemo da smo dobri, da nismo slučajno prvi u KLS i da želimo da napadnemo učešće u ABA ligi. Nismo iskontralisali skok u napadu, što je slaba strana zonske odbrane. Držali smo se 35 minuta, ali presing na kraju nismo dobro rešili i Partizan je stigao do pobede. Partizanu želim da osvoji trofej. To je klub za koji ja i dalje navijam. Naravno, uz Megu", kaže Milojević.

Tekstualni prenos

Milosavljević je realizovao dva penala i otvorio Partizanu put ka finalu.

Dva minuta pre kraja Partizan posle poena Gordića ima najvećih sedam poena prednosti i napad.

Pogađa Gordić Partizan na +3, a posle poena Lučića sa penala i pet poena viška 76:71

Serijom od 7:0, Mega se vraća u igru 72:71 za Partizan

Mega je protpustila nekoliko prilika da smanji razliku, a u tom periodu Dru Gordon je pod košem rampom zaustavio Bobana Marjanovića.

Trojkama Vestermana i Milosavljevića, Partizan na startu poslednjeg kvartala stiče najveću prednost 66:59. Mega se međutim ne predaje, ali posle pogotka Bogdanovića trener Milojević traži tajm aut - Partizan vodi 72:65

Četvrta četvrtina

Finiš deonice pripao je Partizanu, tako da je tim trenera Duška Vujoševića pred poslednjih 10 minuta imaprednost od 60:59.

Iskoristio je tim Mege nekoliko uzastopnih promašaja šampiona Srbije i, na dva minuta do kraja, ponovo vratio prednost na svoju stranu (55:54).

Mega je bolje otvorila period i prva stvorila višak. Međutim, razigrani Gagić, a potom i trojka šuterski raspoloženog Vestermana, posle dugo vremena doneli su prednost Partizanu (50:48).

Treća četvrtina

Na kraju prvog poluvremena Mega Vizura vodi 40:39

Mega je polovinom druge deonice stekla do sada maksimalnu prednost 28:21. Od tog trenutka ekipa Mege najviše zahvaljujući Marjanoviću i Miciću ima prednost, koju ne povećava najviše zahvaljujući Leu Vestermanu koji je pogodio dve uzastopne trojke.

Druga četvrtina

Posle prilično izjednačene četvrtine, Mega - Partizan 21:21

Trojkom Milosavljevića, Partizan je poveo sa 12:11, ali se Dangubić potrudio da Mega vrati višak na svoju stranu (18:15). Vodila je Mega sa 21:17, ali je Partizan bolje odigrao samu završnicu perioda, gde je važne poene ubacio Đorđe Gagić.

U redovima Mege na samom početku istakao se Marjanović, koji je pored dobre odbrane bio i glavna napadačka opcija trenera Dejana Milojevića

Poveo je Partizan poenima Gordona, a potom je usledila rezultatska klackalica.

Ekipa Mege zonskom odbranom uspela je da spreči prepoznatljivu igru Partizana pod samim košem, ali je posle nekoliko minuta crno-beli tim, preko Gordona i Vestermana počeo da pogađa šuteve sa distance.

Tekstualni prenos

Mega Vizura, koju sa klupe predvodi bivši igrač Partizana Dejan Milojević, a za koju od pre nekoliko dana igra i Novica Veličković, je u četvrtfinalu savladala Vršac (82:79), dok je Partizan prema očekivanju bio ubedljiv u meču sa užičkom Slobodom (73:50).

U drugom polufinalu od 21 čas sastaju se Radnički i Crvena zvezda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track