UPOZORENJE PARTIZANU: Zvezda zgazila Radnički!

Večiti u finalu Kupa

UPOZORENJE PARTIZANU: Zvezda zgazila Radnički!

Košarka -
Izabranici trenera Vlade Vukoičića izborili su plasman u finale Kupa Radivoja Koraća gde ih očekuje večiti rival, ekipa Partizana

KRAGUJEVAC - Košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u veliko finale Kupa Radivoja Koraća.Oni su u polufinalu ubedljivo savladali domaćina turnira, ekipu kragujevačkog Radničkog, rezultatom 90:64.

U finalu ćemo gledati pravi spektakl, jer će se Zvezda za prvi trofej u sezoni boriti protiv Partizana, koji je ranije danas pobedio Mega Vizuru 87:77.

Najzaslužniji za ubedljiv trijumf crveno-belih bio je kapiten Igor Rakočević koji je postigao 21 poen. U prvom poluvremenu blistao je Bojan Subotić, on je utakmicu završio sa 15 ubačenih poena, dok je Boris Savović postigao 11.

U ekipi Radničkog istakao se Teriko Vajt sa 21 poenom, dok je Emening meč završio sa 15 postignutih poena.

Veliko finale između Crvene zvezde i Partizana na programu je u nedelju od 21h.

http://www.youtube.com/watch?v=J9cQCbaTDPE

VUKOIČIĆ: Nikome ne možemo da pretimo, posebno ne Partizanu!Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je posle plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća da Radnički večeras nije izdržao ogroman pritisak kao domaćin završnog turnira.Vukoičić je pohvalio navijače oba tima, koji su napravili pravu košarkašku atmosferu."Voleo bih da tako bude i sutra u finalu", rekao je Vukoičić, istakavši da je Radnički, i pored kadrovskih problema, samom prijavom da bude domaćin turnira preuzeo pritisak."To se videlo u napadu, neke situacije koje dobro resavaju, večeras nisu. Imali smo kontrolu igre, dobra energija celog tima donela nam je prednost . Na kraju smo uspeli i da odmorimo pojedine igrače, kako bi zadržali svežinu za sutrašnji meč“, kazao je Vukoičić na konferenciji za medije.On je dodao njegov stručni štab nema mnogo vremena za pripremu finalnog meča sa Partizanom.„Ne smatram da je ključno to što je Partizan ranije i lakše stigao do finala, jer kad se dođe u takvu situaciju ne razmišlja se previše. Samo se pobednici računaju, finalisti i četvrtfinalisti se zaboravljaju. Imamo svoje kvalitete i ambicije, nikome ne možemo da pretimo, posebno ne Partizanu", dodao je Vukoičić.

Tekstualni prenos utakmice:

I četvrtina

Kao što se i očekivalo od samog starta viđena je žestoka borba na parketu.Emening je nosio Radnički na startu meča, dok je u suprotnom taboru odgovornost, očekivano, preuzeo iskusni Igor Rakočević.Kapiten crveno-belih je postigao šest poena u nizu na samom startu meča. Trojkom Subotića Zvezda je sredinom prve deonice stigla do +5. Međutim, Radnički se ekspresno vratio novim poenima raspoloženog Emeninga i trojkom Birčevića (11:11).

Sjajni Rakočević postiže trojku i donosi Zvezdi šest poena prednosti u finišu prve četvrtine (23:17), a zahvaljujući ofanzivnom skoku i poenima bivšeg igrača Radničkog, Majka Skota, Zvezda završava prvi deo igre sa +8 (25:17).

II četvrtina

Radnički je na startu druge četvrtine smanjio zaostatak na -5, međutim, Samardžiski se "probudio" i zahvaljujući njegovim poenima Zvezda odlazi na +9.

Zvezda je dobrom odbranom u potpunosti zatvorila Radničkom šut za tri poena. Najbolji igrač Kragujevčana Aleksandar Ćapin gotovo je neprimetan na terenu. Zvezda je uhvatila ritam, Rakočević je nastavio da pogađa i Zvezda dolazi do 16 poena prednosti (37:21)!

Zahvaljujući poenima Miljenovića i Vajta, Radnički uspeva da napravi mini seriju (6:0) i smanji prednost Crvene zvezde (37:27). Imali su kragujevčani odličnu priliku da se potpuno vrate rezultatski u meč, međutim, Vajt nije uspeo da pogodi trojku.

U finišu prvog poluvremena usledio je novi nalet crveno-belih koji je okončan novom trojkom raspoloženog Bojana Subotića, pa izabranici trenera Vlade Vukoičića odlaze na odmor sa "velikih" 15 poena prednosti (44:29).

Zvezdu je u prvom poluvremenu predvodio Igor Rakočević sa 14 poena, dok je odlični Bojan Subotić ubacio 12 poena. U ekipi Radničkog istakao se Emening sa 12 postignutih poena.

III četvrtina

Radnički je pojačao ritam na startu drugog poluvremena, ali Zvezda trojkama Rakočevića i Bojana Subotića uspeva da sačuva visoku prednost.

Trojkom Teriko Vajta Kragujevčani smanjuju zaostatak na -11, mađutim, fenomenalni kapiten Zvezde po ko zna koji put preuzima odgovornost, postiže 17 poen na utakmici i ne dozvoljava Radničkom da se u potpunosti vrati u meč (59:46).

Radnički zahvlajujući odličnom Teriko Vajtu uspeva u samom finišu deonice da priđe na -10, ali u poslednjim momentima treće četvrtine Marko Simonović pogađa trojku za 67:54!

IV četvrtina

Zvezda odlično otvara poslednji period igre. Najpre Samardžiski pogađa za dva, a zatim Boris Savović ubacuje trojku za ogromnih +18 (74:52). Bilo je evidentno da su se Kragujevčani praktično predali. Zvezda je nastavila da dominira na parketu i prednost crveno-belih je rasla iz minuta u minut. U jednom momentu Beograđani su imali +28.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track