Umorna Zvezda ispala iz borbe za četvrtfinale!

Evrokup

Umorna Zvezda ispala iz borbe za četvrtfinale!

Košarka -
Izabranici trenera Vlade Vukoičića nisu imali snage i energije da savladaju ekipu Ulma na svom terenu
1 / 6

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde ostali su bez šansi da se plasiraju u četvrtfinale Evrokupa, oni su na svom terenu poraženi od nemačkog Ulma (92:78) u okviru petog kola grupe L.

Crveno-beli će u poslednjem kolu gostovati ekipi Galatasaraja, u meču koji neće imati rezultatski značaj.Jedini raspoloženi košarkaš u ekipi trenera Vukoičića bio je kapiten Igor Rakočević, koji je meč završio sa 24 postignuta poena, dok su Katić i Skot ubacili po 11 poena.

U nemačkom timu čak četiri košarkaša bila su dvocifrena. Alen je postigao 26 poena, Esterkamp 20, Lens 15 i Nankivil 13.

Tok meča:

Desetak minuta pre početka meča, na oduševljenje svih gledalaca u dvoranu je ušao bivši fudbaler Crvene zvezde Dejan Stanković. U tom momentu čitava dvorana je skandirala: "Stanković Dejan, jedan je Stanković Dejan..."

http://www.youtube.com/watch?v=kBFkIVQSw_Y

Zvezda je dobro otvorila meč i poenima raspoloženog kapitena došla do prednosti 5:2. Međutim, u razigrao se Esterkamp pa Ulm dolazi do prednosti.

U nastavku prve četvrtine razigrao se Rej, koji mini serijom donosi sedam poena prednosti. Zvezda je u finišu zaigrala bolje u odbrani i zahvaljujući poenima Skota i Rakočevića crveno-beli su posle prve četvrtine imali tri poena zaostatka.

U pauzi između dve četvrtini na teren su izašle odbojkašice Zvezde - osvajačice Kupa Srbije. Pozdravljene su ovacijama sa tribina.

Zvezda dobro otvara drugu četvrtinu, trojkom Simonovića i poenima raspoloženog kapitena crveno-beli dolaze do preokreta 24:23. Usledila je rezultatska klackalica. Iz minuta u minut ekipe su se smenjivale u vođstvu, igralo se izuzetno brzim tempom.

U finišu prvog Nemci prave seriju 9:0, i dolaze do najveće prednosti na utakmici (42:33). Poenima Katića, crveno-beli prekidaju neugodnu seriju gostiju, ali na poluvreme odlaze sa osam poena zaostatka (46:38).

Pred start drugog poluvremena jedan mladić je zaprosio svoju devojku na parketu. Ona je rekla da, a publika je to pozdravila aplauzima i skandiranjem: "Oženi je, oženi je..."

Ulm je uvodnim minutima treće deonice čuvao prednost, a nakon nesportske greške kapitena Rakočevića Nemci su trojkom stigli do dvocifrenog plusa (57:44).

Zvezda se u napadu oslanjala isključivo na svog kapitena kome je polako ponestajala snaga. Ulm je pred poslednjih deset minuta ima 11 poena prednosti (67:56).

Ulm je otvorio poslednju deonicu serijom 7:0 i praktično u tom momentu prelomio meč. Crveno-beli su trojkom Rakočevića uz faul uspeli da dignu pubiliku na noge, međutim, sve što su uspeli jeste da smanje zaostatak u jednom momentu na -8.Trojkom Reja preko ruke Savovića sve dileme oko pobednika ovog meča su rešene. Zvezda je poražena rezultatom 92:78.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track