HAOS U KRAGUJEVCU: Huligane tretiraju kao da su dečica!

HAOS U KRAGUJEVCU: Huligane tretiraju kao da su dečica!

Košarka -
Advokat Zoran Jakovljević: Država nema sistemsko rešenje za nasilje na sportskim priredbama, represijom se ništa ne postiže

Nema rešenja.Pompezni Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, koji je svih ovih godina najavljivao žestoku borbu protiv huligana, imao je samo sporadično dejstvo. Divljanje navijača je nastavljeno, a poslednji primer u Kragujevcu jasno pokazuje da je država od ovog problema maltene digla ruke.- Ništa bolje ne očekujem ni u budućnosti - kaže advokat Zoran Jakovljević, bivši zamenik javnog tužioca, koji je bio zadužen za bezbednost na sportskim terenima. On dodaje da je jasno da represijom ne može ništa da se postigne.- Mi imamo pooštrene propise, ali kao što sam govorio, silom je nemoguće rešiti ovaj problem. Potreban je sistemski pristup, a toga nema. Znate, prema huliganima se ponašaju kao roditelji prema neposlušnom detetu. Kad im je potrebno, oni ga vole, a kad napravi glupost, izostaje prava reakcija. Šta su policija i tužilaštvo uradili u slučaju haosa u Kragujevcu da deluju preventivno - upitao se Jakovljević.- Trebalo bi ih upitati šta su to preduzeli da spreče incident. Otkud toliko pirotehnike u dvorani? Da li su sprečili najžešće huligane, o kojima sigurno imaju podatke, da uđu na utakmicu? Ako su bar jednog zaustavili u toj nameri, evo, mi ćemo im se izviniti što mislimo da ne rade svoj posao kako bi trebalo - zaključio je on.

Advokat Zoran Jakovljević
Advokat Zoran Jakovljević

Policija: Nismo nikoga optužiliKragujevačka policija demantovala je vest, koju su preneli gotovo svi mediji, da je izdala saopštenje o krivici navijača Partizana MTS zbog divljanja u Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track