TUGA NA IBRU: Igrači Sloge iz Kraljeva fizikališu da bi preživeli

TUGA NA IBRU: Igrači Sloge iz Kraljeva fizikališu da bi preživeli

Košarka -
Košarkaš Mitar Trivunović: Neki prodaju delove za bicikle, neki krofne, rade bilo šta. Primili smo jednu i po platu od početka sezone

Tuga.Neki igrači prodaju delove za bicikle, neki krofne, fizikališu i rade ko zna kakve poslove samo da bi preživeli - ogorčeno košarkaš kraljevačke Sloge Mitar Trivunović opisuje situaciju u nekadašnjoj „srpskoj Bolonji“. Klub koji je osnovan 1948. godine i iz koga su ponikli velikani srpske košarke samo što se nije ugasio.- Ni sam ne znam kako se snalazimo. Treniramo ko koliko želi, tri meseca nismo dobili ništa. Igrači igraju za neke prosečne radničke plate u Srbiji, a i to ne može da im se obezbedi. Oni koji studiraju, moraju da rade svakakve poslove da bi platili ispite, pa dolaze pravo na utakmicu. Strašno je sve ovo - dodaje iskusni Trivunović, koji je bio deo Sloge kada je pre desetak godina napravila veliki uspeh ulaskom u ondašnju prvu ligu. A onda je cunami Jadranske lige učinio svoje.- Pogledajte samo, počela su da se razvijaju neka košarkaška sela po drugim državama, a kod nas se gase nekadašnji veliki centri jedan po jedan. Subotica, Vršac, Kraljevo, Čačak, Leskovac... sve su to gradovi gde je košarka marginalizovana - zaključio je Trivunović.Čak i u ovako teškoj situaciji Sloga će uspeti da obezbedi opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije.

Treba li vam Sloga uopšte?Ekonomska situacija u Kraljevu veoma je loša, oni koji su pomagali već su na izmaku snaga.- Rekao sam igračima da izdrže još mesec dana, sve su sami izneli. Nemamo više kome da se obratimo u gradu koji smo proslavili. Liga je potpuno obezvređena odlaskom najboljih klubova u ABA ligu. Tražimo da se gradski oci izjasne treba li im i kakva Sloga - priča najmlađi predsednik u istoriji KK Sloga Uroš Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track