ZVEZDA: Neka Lorbek pošalje sporazum ABA i Evrolige

Da sve bude jasno

ZVEZDA: Neka Lorbek pošalje sporazum ABA i Evrolige

Košarka -
Namera nam je da se lično uverimo u sve ono što u sporazumu piše i sve to uporedimo sa saopštenjem koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Evrolige, kako ne bismo ponovo došli u neprijatnu situaciju, kažu u Zvezdi

Košarkaški klub Crvena zvezda pisanim putem zatražio je od predsednika ABA lige Radovana Lorbeka da se svim klubovima koji ove sezone učestvuju u takmičenju hitno dostavi sporazum sa Evroligom.

"Neusklađenost propozicija ABA lige sa propisima ECA oko prohodnosti u Evroligu izazvali su veliku pometnju među klubovima i doveli do presedana kakav nije zabeležen u ozbiljnim košarkaškim organizacijama, da četiri kola pre kraja nismo znali za šta smo se borili", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

"U nameri da i ovog puta klubovi ne ostanu u zabludi, od Radovana Lorbeka je zatraženo da u najkraćem vremenskom roku svim klubovima dostavi pomenuti sporazum, kako bi na delu mogli da se vide svi detalji tog sporazuma", navodi se u Zvezdinom saopštenju.

Uprava beogradskog kluba pojasnila je da tako želi da se lično uveri u sadržaj sporazuma koji su potpisali prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu i Lorbek.

"Osnovni razlog ovakvog zahteva je želja da se ne ponovi slična situacija sa pogrešnim tumačenjem propozicija.Namera nam je da se lično uverimo u sve ono što u sporazumu piše i sve to uporedimo sa saopštenjem koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Evrolige, kako ne bismo ponovo došli u neprijatnu situaciju. Posle svega što se desilo, ne želimo da se bavimo tumačenjem već da direktno imamo uvid u sve činjenice", navela je uprava Zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track