Zvezda zbog Evrolige vratila Brauna u tim!

Potrebne sve raspoložive snage

Zvezda zbog Evrolige vratila Brauna u tim!

Košarka -
Kako bismo to ostvarili potrebne su nam sve raspoložive snage i to je bila glavna stvar kojom smo se rukovodili kada smo donosili odluku o vraćanju Brauna u ekipu - rekao je Ristović

BEOGRAD - Američki košarkaš Elton Braun vraćen je danas u prvi tim Crvene zvezde i ponovo će konkurisati za mesto u ekipi, saopšteno je danas iz kluba sa Malog Kalemegdana.

Braun je nedavno stavljen na transfer listu, kako je kasnije otkrio predsednik Nebojša Čović zbog neposlušnosti i nekorektnosti kada je u pitanju isplata novca, ali je posle konsultacija stručnog štaba i najužeg rukovodstva doneta odluka da se ponovo priključi ekipi.

"Pred nama je izuzetno važan period, odlučujući za plasman Crvene zvezde u Evroligu. To je naš glavni cilj i tome smo sve podredili. Kako bismo to ostvarili potrebne su nam sve raspoložive snage i to je bila glavna stvar kojom smo se rukovodili kada smo donosili odluku o vraćanju Brauna u ekipu", izjavio je za klupski sajt sportski direktor Davor Ristović.

Amerikanac je prethodnih dana izjavljivao da mu je žao zbog svega, da se kaje i da bi voleo da dobije drugu šansu u crveno-belom dresu.

"Zaista mislim da se Braun iskreno pokajao. To smo mogli da zaključimo u njegovim nastupima u medijima, ali i u direktnom kontaktu. Mislim da je posle svega i njemu jasno da u našem sistemu niko ne može da bude iznad Crvene zvezde. Siguran sam da je tu lekciju naučio i da će apsolutno biti u službi tima. Braun je vraćen u tim, a za mesto među 12 i minutažu na utakmicama moraće da se izbori vrednim radom i zalaganjem", poručio je Ristović.

Braun je ove sezone odigrao 21 utakmicu u Jadranskoj ligi, prosečno je provodio na terenu 15,5 minuta i beležio 8,7 poena i 4,2 skoka.

U Evrokupu bio je za nijansu bolji, na 10 utakmica prosečno je provodio u igri 17,18 minuta, uz 10,2 poena i 4,8 skokova.

Na finalnom turnira Kupa Radivoja Koraća nije igrao, pošto je bio "prekobrojan" stranac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track