ZVEZDA U USPONU: Nedović i Musli kandidati za nagradu

Evroliga

ZVEZDA U USPONU: Nedović i Musli kandidati za nagradu

Košarka -
Nagrade "Najbolji odbrambeni igrač" i "Zvezda u usponu" biće dodeljene na ovogodišnjem fajnal-foru Evrolige

BEOGRAD - Košarkaš Lijetuvos Ritasa Nemanja Nedović i centar Partizana Dejan Musli nalaze se u konkurenciji igrača za Evroliginu nagradu "Zvezda u usponu".

Čak tri igrača Partizana nominovana su za ovu prestižnu nagradu. Pored Dejana Muslija na spisku kandidata našli su se i Francuz Leo Vesterman, kao i Amerikanac Dru Gordon koji je u ponedeljak zvanično napustio crno-bele i prešao u redove italijanskog kluba Dinamo Sasari.

Pored njih za prestižan trofej nominovani su Alesandro Đentile (Armani), Rašid Mahalbašić (Prokom), Nikolo Meli (Armani), Nikola Mirotić (Real Madrid), Kostas Papanikolau (Olimpijakos), Darko Planinić (Makabi), Mateuš Ponitka (Prokom), Klemen Prepelić i Sasu Salin (Olimpija).

Evroliga je saopštila i listu košarkaša, koji konkurišu za nagradu "Najbolji odbrambeni igrač".

To su Dimitris Dijamantidis (Panatinaikos), Rudi Fernandez (Real Madrid), Riki Hikmen (Makabi), Kajl Hajns (Olimpijakos), Viktor Hrjapa (CSKA), Šon Džejms (Makabi), Stefon Lazme (Panatinaikos), Džamon Lukas (Anadolu Efes), Sregej Monja (Himki), David Mos (Montepaski), Viktor Sada (Barselona) i Ante Tomić (Barselona).

Priznanje, koje se dodeljuje već osam godina, dobiće košarkaš sa najviše glasova svih trenera koji su vodili timove u aktuelnoj sezoni najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Nagrade "Najbolji odbrambeni igrač" i "Zvezda u usponu" biće dodeljene na ovogodišnjem fajnal-foru Evrolige koji će biti održan od 10. do 12. maja u Londonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track