Partizan u drugom poluvremenu pregazio Megu

Superliga Srbije

Partizan u drugom poluvremenu pregazio Megu

Košarka -
Boljom igrom u nastavku branilac srpske titule ostvario prvi trijumf u Superligi

BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su Mega Vizuru 95:64 (17:19, 22:21,29:9, 27:15) u prvom kolu Superlige Srbije.

Partizan se u prvom poluvremenu dosta mučio sa Megom, koja je većinu vremena stajala u zonskoj odbrani. Izabranici trenera Milojevića dva puta su u prva dva kvartala imali po pet poena prednosti, ali je Partizan i pored tehničke greške treenera Vujoševića uspeo da zadrži rezultatski priključak.

U trećoj deonici domaći košarkaši pojačali su igru u odbrani i napad je išao mnogo lakše. Sa samo devet primljenih poena, Partizan je u trećem kvartalu stekao ključnu prednost od 68:49. Do kraja meča branioci titule u domaćoj ligi su rutinski sačuvali prednost.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Bertans sa 21 poenom, dok je sa druge strane bolji od ostalih bio Micić sa 22 pogodaka.

Tekstualni prenos

Partizan se ni u poslednjem kvartalu nije zaustavio, već je prednost stečenu u trećoj četvrtini uspeo da uveća.

Četvrta četvrtina

Prednost Partizana uvećavala se iz minuta u minut, pa je pred poslednjih deset minuta pobednik praktično već bio odlučen - 68:49.

Početak drugog poluvremena je pripao Partizanu. Vesterman je postigao dve brze trojke, pa je Dejan Milojević posle serije domaćina 10:2 već u 23. minutu morao da zatraži tajm-aut - 49:42.

Treća četvrtina

Gosti nastavljaju zonom da pravre probleme Partizanu, koji je poenima Gordića sa penala poveo u poslednjem minutu poluvremena, koje je posle koša Avramovića završeno vođstvom Mege 40:39

Mega je u dva navrtaka imala prednost od pet poena. Prvi put to se dogodilo početkom četvrtine kada je Duško Vujošević dobio tehniču grešku.

Druga četvrtina

Gosti su sa dve kontre u poslednjem minutu prve četvrtine, kvartal rešili u svoju korist 19:17

Mega zonom pravi dosta problema Partizanu.

Meč je prilično izjednačen, mada je Mega duže vreme imala vođstvo. Partizan ima bolji skok, ali nije uspeo da ostvari veću prednost.

Prva četvrtina

Partizan nastoji da odbrani titulu, dok će Mega Vizura opokušati da se plasira u plej of, što bi timu trenera Dejana Milojevića donela plasman u regionalnu ABA ligu.

http://www.youtube.com/watch?v=_jXx-1E-0-A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track