VREĐAJTE, IGRAĆE SE: Košarkaške utakmice se neće prekidati

NEMA IZBACIVANJA PUBLIKE

VREĐAJTE, IGRAĆE SE: Košarkaške utakmice se neće prekidati

Košarka -
Odluka o prekidanju mečeva doneta je u utorak, ali je posle dopisa Partizana hitno sazvana nova sednica, na kojoj je posle duže diskusije zaključeno je da se sve odloži za start sledeće sezone

Vređanje aktera na mečevima košarkaške Superlige biće dozvoljeno i ove sezone, odlučilo je Predsedništvo Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije.Utakmice neće biti prekidane u slučaju da navijači vređaju nekog od aktera, jer je za sledeću sezonu odložen početak primene propisa o prekidu.

Odluka o prekidanju mečeva doneta je u utorak, ali je posle dopisa Partizana hitno sazvana nova sednica, na kojoj je posle duže diskusije zaključeno je da se sve odloži za start sledeće sezone. Razlog za odlaganje to što je potrebno još vremena da se obezbede uslovi koji će doneti konsenzus po ovom pitanju. Za momentalno primenjivanje odluke glasalo je sedam klubova, protiv je bio samo Partizan, ali je za ovakve odluke neophodan konsenzus.

U jučerašnjem saopštenju rečeno je da će se prekinuta svaka utakmica na kojoj navijači budu vređali nekog od aktera susreta.

"U slučaju ličnog vređanja od strane publike, u zvaničnom toku utakmice, prvi sudija je dužan da prekine utakmicu i da prvo upozorenje uputi zvanični spiker, zatim drugo službeni predstavnik kluba, a u slučaju nastavka vredjanja treće kapiten kluba čiji navijači vređaju", navedeno je u tom saopštenju, koje je kasnije povučeno.

Po planu, ukoliko se nakon trominutne pauze nastavi vređanje, a upozorenja ne pomognu, policija će isprazniti deo gledališta.

"Ako to nije moguće utakmica se prekida i bez publike nastavlja u naredna 24 sata. Iskreno se nadamo da će svi ljubitelji košarke, navijači, klubovi, mediji podržati ovu inicijativu i time doprineti da svi zajedno uživamo u utakmicama", poručeno je u utorak iz KLS, ali ta odluka ipak nije stupila na snagu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track