VUJOŠEVIĆ: Skreće se pažnja sa pobede nad Zvezdom!

Trener Partizana ogorčen

VUJOŠEVIĆ: Skreće se pažnja sa pobede nad Zvezdom!

Košarka -
Trener Partizana tvrdi da se neke stvari namerno vade van konteksta

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da potenciranje njegovog sukoba sa sudijom Urošem Obrkneževićem predstavlja manipulaciju i skretanje pažnje sa dobre igre i pobede Partizana nad Crvenom zvezdom.

"Javnost mora da shvati da stvari ne mogu da se vade van konteksta. Posle meča nisam bio zadovoljan suđenjem, ali nisam želeo to da potenciram. Bilo je nekoliko problematičnih situacija, iako znam da nije lako voditi mečeve kao što su derbiji. Pre svega, mislim da Bertans nije bio dovoljno zaštićen", rekao je Vujošević.

On je naveo da su mu zasmetale sudijske odluke ličnih grešaka za francuskog plejmejkera Lea Vestermana, kao i činjenica da prilikom koškanja igraca dva tima nisu isključeni košarkaši Zvezde koji su sa klupe utrčali na teren.

"U pravilniku lepo piše da niko od igrača sa klupe ne sme da kroči na teren. Ja sam prilikom pomenutog incidenta ušao da sklonim košarkaše Partizana i da pokušam da smirim situaciju. Tehnička koju sam dobio verovatno je bila zaslužena, ali je onda trebalo da bude takvih sankcija i za protivnika", rekao je Vujošević.

On je naveo i da mu smeta što sada javnost više priča o njegovom povlačenju za dres sudije, a pritom se zaboravlja na incident u kojem ga je jedan novinar pogodio loptom.

"Strašno me pogađaju situacije koje imaju predigre van terena", rekao je trener crno-belih košarkaša.

On je dodao da se pomalo i preteralo sa nekim reakcijama u vezi sa incidentom u kojem je učestvovao pomenuti novinar.

"Stvarno mislim da se donekle i preteralo jer su se pojavile pretnje, a neko je čak objavio i njegovu adresu. Čovek je pogrešio, izvinio se i ja sam to prihvatio", rekao je Vujošević.

Košarkaši Partizana sutra nastavljaju takmičenje u Superligi utakmicom protiv Vojvodine koja takođe nije doživela poraz u prva dva kola.

"Radi se o timu koji je promenio sastav u odnosu na prethodni deo sezone. Mislim da će dolazak Mileta Ilića koji će, iako još nije potpuno spreman, biti značajno pojačanje za njih. Dolaze nam posle derbija koji je izazvao kod nas emotivno pražnjenje i verovatno računaju da to mogu da iskoriste. Moje je da ekipu dovedem u situaciju da više ne razmišljaju o prethodnom meču i da na teren izađemo sa određenom dozom straha koju protivnik zaslužuje", rekao je Vujošević.

On je dodao da očekuje podršku navijača sutra u hali Pionir jer su oni potrebni kako bi ekipa "utvrdila brejk" koji je napravila u meču sa Zvezdom.

Partizan na sutrašnjoj utakmici, kao i protiv Zvezde, neće moći da računa na povređenog kapitena Vladimira Lučića.

Utakmica trećeg kola Superlige između Partizana i Vojvodine igra se sutra od 17 sati u hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track