MUTA POLUDEO: Ne daju mi tajm aut, a plaćeni su za to

U Radničkom besni posle poraza od Zvezde

MUTA POLUDEO: Ne daju mi tajm aut, a plaćeni su za to

Košarka -
Neću da umanjim Zvezdinu pobedu, ali zapisnički sto spava, a plaćen je, rekao je Nikolić

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić izjavio je posle poraza od Crvene zvezde (82:81) u četvrtom kolu domaće Superlige da je sramota što mu nije dozvoljeno da traži tajm aut pred poslednji napad.

„Nisam siguran da li je ono bio naš aut ili nije, pogledaću snimak (pred poslednji koš Zvezde). Pošteno, koraci su bili, ne daš mi tajm aut, sram vas bilo. Neću da umanjim Zvezdinu pobedu, ali zapisnički sto spava, a plaćen je“, rekao je Nikolić na konferenciji za medije posle meča.

„Mi smo slabo igrali, mi smo im dali šansu, imali smo mnogo otvorenih šuteva, poslednji napad nismo odigrali kako smo se dogovorili, ali ne bi svirao faul i da je bio. Zamisli da smo imali bolji šut, Ćapin je mogao sam da odluči utakmicu. Na domaćem tereu to se ne sudi. Teško je sada praviti analizu utakmice, to ću uraditi sa igračima“, dodao je Nikolić posle poraza od Zvezde.

Trener Radničkog potom je govorio o nekim spornim momentima i njihovim posledicama.

"Ne pričamo o suđenju, već detaljima u kojima smo mi mogli da pobedimo. Rakočević je napravio korake, Belošević je tu gazda, trebalo je da sudi to. On je mlad sudija, normalno je da dâ Zvezdi loptu, neće meni. To je pitanje za Bojića, ne za mene. Jako grešimo, mi treneri, mi pravimo igrače, treba napraviti i dobre trenere jer ih nemamo one koji imaju karakter. Mi, ne mislim samo na sebe, ne treba nam vodonoša, da me vozi kući. Treba napraviti prvog trenera, da me neko zameni na klupi. Treba da pravimo i sudije mlade, isto tako. To je Srbija. To je naš dobitak za košarku, ako hoćemo pošteno".

Potom je Nikolić emotivno govorio o porazima od Zvezde i Mege, ali i o odnosu medija prema Radničkom.

"Koraci su bili i tražio sam tajm-aut. Zašto su izmislili izbacivanje na sredini, ja sam hteo da odlučim utakmicu, oni mi nisu dali tajm aut, spavali su. Izgubili smo od Mega frizure (Vizure), zasluženo, 28-2 trojke, oni su postavili tarabu odbranu, oni su odigrali odlično, Bobi fenomenalno, a mi sami smo imali loš dan. Nisam zamernio i priznao sam poraz. Nisam siguran ko je gori Zvezda ili Partizan, i kad napišete kada ih mi dobijemo, napišete da su oni odigrali slabo, a ne, mi im nismo dali da dobro odigraju. Dižem košarku u provinciji, ali je pitanje šta je provincija, i dole možeš da budeš gospodin".

"Prezadovoljan sam ekipom, ostavili smo Partizan, Cibonu, Olimpiju iza, sve ekipe koje su igrale Evroligu. Radnički nije ni na ratnoj mapi bio, ja dižem košarku. Nemamo najbolju ekipu, sa nekom drugom bi bio možda prvi. Igokea igra odlično, izgubili smo na jednu loptu od njih. Za 800.000 sam platio četiri igrača, a neki jednog. Treba biti pametan, dovesti dobrog igrača, a oni svi hoće da igraju kod mene. Teriko je sjajan igrač, naučili smo ga da ne pravi korake, da trenira dva puta dnevno, Amerikancima je to teško. Emotivan sam, pa i kada izgubim realan sam, pa me izvređaju. Pitaju me da li sam stručan da vodim Radnički, kao da je to Real Madrid", zaključio je Nikolić.

Nenad Miljenović čestitao je Zvezdi na pobedi i dodao je:

"U prvom poluvremenu su bili bolji, razlika nije bila onakva kakva je trebalo, šest poena je bilo prihvatljivo. Drugo poluvreme smo odigrali bolje, uigranije, uspeli smo da ih sprečimo u skoku i dođemo do prilike i da pobedimo, ali nismo uspeli. Sada ostaje da se spremimo za Vojvodinu".

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić kaže da je njegov tim poremetio protok lopte u napadu Radničkog i da je to bio jedan od ključnih faktora pobede.

"Igrali smo toplo-hladno. Jedna od ideja bila je da odigramo dobru odbranu, da poremetimo igru Radničkog, nismo bili savršeni, ali u prvoj, drugoj i četrvtrtoj četvrtini uspeli smo da ih oteramo od koša. Ne sećam da je neko šutnuo 37 trojki i 36 dvojki, poremetili smo im protok u napadu, prilagođavali su se na našu odbranu", rekao je Vukoičić.

„Ono što smo oba puta sebi dozvolili na kraju druge i treće jeste da olako prokockamo devet razlike, mi smo praktično počeli poluvreme sa četiri, a ne sa devet razlike. Imali smo padove u odbrani i suviše lako se Radnički vraćao. Otvorena završnica, napad na napad, rekao sam igračima da ne smemo da primimo trojku, ispalo je još gore od neizvesne završnice. Važna pobeda, koja nije bila po planiranom toku, ali možda je važnije što je bilo posle preokreta i sa psihološkim vraćanjem i stvaranjem pobedničke klime“, dodao je Vukoičić.

Trener Zvezde svestan je da je njegov tim u padu forme, ali kaže da se situacija popravlja.

"S jedne strane je dobro što sada nismo u formi jer niko ne može da je drži beskonačno. Imali smo dobru formu u januaru i februaru, mnogo problema smo imali od Kupa, došlo je do problema sa povredama, prehladama... Ali završili smo ABA ligu dobro, to sve utiče da ekipa izađe iz ritma, sada smo počeli da igramo na ovaj način. Nije briljantno, ali je situacija bolja na treninzima nego pre 20 dana, mislim da idemo u dobrom pravcu. Greši onaj ko misli da je lako dobiti Radnički, odigrali su bolje posle kiksa, a mi smo u debalansu na poziciji jedan, u hodu smo se prilagodili. Vodili smo veći deo utakmice i nema razloga da budemo nezadovoljni. Imamo 15 dana da se spremimo za fajnal for, bićemo sigurno mnogo bolji".

Vukoičić se potom osvrnuo i na povredu Demarkusa Nelsona.

„Mislili smo da će u hodu da se sanira, u njegovoj želji da kroz treninge i utakmice bude na boljem nivou povreda mu se obnavljala i to sve traje od Kupa. Igrao je povređen, obnavljao je više puta povrede, na svoju želju hteo da ostane tu, sada je krenuo sa pažljivijim tretmanom, neće se vratiti pre ponedeljka, a možda će i duže odsustvovati“.

U odsustvu Nelsona na poziciji pleja smenjivali su se Aleksandar Cvetković i Dejan Đokić.

"Neću da kažem da postaje pravilo, ali nekako ja najavim utakmicu, a onda se desi nešto nepredviđeno. Slično se desilo pred poslednje kolo ABA lige, kada smo ostali bez igrača. Juće smo ostali bez Nelsona. Naravno, svaki tim i svaki trener pokušava da napravi sistem igre da on ne zavisi od jednog pojedinca, traži se druga opcija. Jednostavno, mi smo sa dva mlada igrača podelili minutažu. To je psihološki teško jer su bili u ulozi drugog igrača, a odjednom je ceo tim zavisio od njih".

Marko Simonović bio je najefikasniji u Zvezdi sa 22 poena.

"Došao je red na mene. Imamo 12 igrača koji mogu da odigraju ozbiljno, naše vođe su Rakočević i Katić, mi ostali se smenjujemo pa na koga dođe red. Jako teška utakmica, u nezgodnom trenutku, pali smo u formi. Trenirali smo jako i naporno kada smo igrali jednu utakmicu nedelju, a igrali smo i bez Demarkusa, koji je motor ove ekipe. Uspeli smo nekako da se skupimo sa mlađim igračima na poziciji pleja i na kraju zasluženo dobijemo utakmicu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track