GRCI OPTUŽUJU: Sudija Belošević uzeo pare?

GRCI OPTUŽUJU: Sudija Belošević uzeo pare?

Košarka -
Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos posle poraza od Barse: Zahtevam od nadležnih da provere bankovne račune arbitara!

Kao da su u Srbiji.„Kurva Evroliga“ naslov je teksta koji je posle poraza Panatinaikosa u Barseloni osvanuo u atinskom dnevnom listu „Prasina Nea“. Grci ne mogu da se pomire s činjenicom da su u prvom meču četvrtfinala bili blizu velikog trijumfa u Blaugrani, kada su poraženi sa 72:70 posle produžetka.Prema Atinjanima, sporan je faul koji se dogodio tri sekunde pre kraja kada je Volas žestoko „otkinuo“ bivšeg krilnog centra Parzizana MTS Džejmsa Gista, a to sudije, na čelu sa našim Ilijom Beloševićem, nisu okarakterisale kao nesportski potez. Gist je promašio oba bacanja i tako propustio priliku da svoj tim odvede u drugi produžetak, ali su „zeleni“ besni jer smatraju da je nakon toga trebalo da imaju loptu sa strane i još jedan napad.Čelnici PAO direktno optužuju sudije, pa i Iliju Beloševića, da guraju Barselonu na fajnal-for Evrolige.- Nešto smrdi! Zahtevam od odgovornih da provere bankovne račune sudija - rekao je predsednik PAO Dimitris Janakopulos.Kada su strasti malo stišane, on je prvom čoveku Evrolige Đordiju Bertomeuu poslao pismo u kom ga moli da, kako se navodi, „zaštiti od sudija najuspešniji košarkaški klub u istoriji takmičenja“.Isti rivali sinoć su odigrali drugi meč četvrtfinala, takođe u Barseloni. Ilija Belošević nije bio dostupan za komentar.

Bertomeu poručio Atinjanima da se smireDirektor Evrolige Đordi Bertomeu ozbiljno je shvatio podizanje tenzije i upozorio je vodeće ljude Panatinaikosa da ne daju zapaljive izjave poput ove najnovije, posebno ne pred utakmice u Atini. Bertomeu apeluje na smirivanje strasti jer je, kako on navodi, poznato da to može još više da iziritira ionako vatrene navijače PAO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track