POSETA: Ivković u Moskvi obišao reprezentativce

Pripreme za Sloveniju

POSETA: Ivković u Moskvi obišao reprezentativce

Košarka -
Razgovori sa svima su bili veoma kvalitetni, na obostrano zadovoljstvo, rekao je selektor Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković i generalni sekretar KSS Andrija Kleut boravili su Moskvi gde su prisustvovali drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige između CSKA i Kahe Laboral.

Selektor Ivković imao je priliku da vidi na delu, a zatim i obavi razgovore sa petorkom potencijalnih reprezentativaca na koje računa za Eurobasket 2013. koji se održava od 4. do 22. septembra u Sloveniji. Ivković je uoči utakmice razgovarao sa Nemanjom Bjelicom, a dan posle duela sa kvartetom koji brani boje ekipe iz Moskve, kapitenom Nenadom Krstićem, Milošem Teodosićem, Zoranom Ercegom i Vladimirom Micovim.

"U fazi smo praćenja reprezentativnih kandidata. Drago mi je da sam imao priliku da ih vidim u trenutku kad igraju ključne utakmice u sezoni. Nismo želeli da remetimo njihov ritam, zato smo se sa Bjelicom videli pre duela, a sa igračima CSKA dan posle utakmice kad nisu imali klupskih obaveza. Razgovori sa svima su bili veoma kvalitetni, na obostrano zadovoljstvo. U predstojećem periodu obavićemo razgovore i sa ostalim potencijalnim reprezentativcima," istakao je Dušan Ivković, selektor muške seniorske reprezentacije Srbije.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji igraće u grupi „B“ sa selekcijama Crne Gore, Makedonije, BIH, Litvanije i Letonije. Izabranici selektora Ivkovića prvi meč na šampionatu odigraće 4. septembra protiv reprezentacije Litvanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track