Početak priprema ženske košarkaške reprezentacije
Foto: KURIR

Evropsko prvenstvo

Početak priprema ženske košarkaške reprezentacije

Košarka -
Selektorka Marina Maljković u prvoj nedelji priprema, za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, računa na 14 mladih košarkašica, uglavnom iz domaćih klubova, dok će se igračice iz inostranstva pridružiti selekciji 6. i 11. maja.

BEOGRAD - Najbolje košarkašice Srbije okupiće se u nedelju 28. aprila u 09:00 časova isred Hale Sportova na Novom Beogradu, odakle će odmah otputovati na Zlatibor gde će boraviti do 4. maja.

Naše reprezentativke biće smeštne u hotelu „Olimp“, a pored uvodnih treninga odigraće i dve kontrolne utakmice 1. i 2. maja u dvorani „Wai Tai“ protiv muške U16 selekcije Srbije.

"Boravak na Zlatiboru zamišljen je kao preliminarni kamp za mlađe košarkašica. Ideja je da vidimo čime raspolažemo kad su naše mlađe igračice u pitanju, koliko one mogu u ovom trenutku kao i da se neke od njih, koje do sada nisu sarađivale sa mnom, upoznaju sa sistemom rada u reprezentaciji. Imaćemo odlične uslove za rad, predviđeno je više od deset treninga, kao i dve utakmice protiv muške kadetske selekcije", istakla je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Na Zlatiboru će od 30. aprila do 4. maja biti i šest mladih trenera: Jovan Gorec, Miloš Pavlović, Dejan Mudreša, Sandra Radulović, Miloš Pađen i Bogdan Bulj, koji će prateći treninge selektorke Marine Maljković i rad naših najboljih košarkašica imati priliku za edukaciju i usavršavanje.

"To je veoma važan deo ove akcije na Zlatiboru. Svi pozvani treneri su svojim radom u klubovima ove sezone zaslužili poziv da prisustvuju pripremama reprezentacije. Biće dosta priče o košarci, analiza, a nadam se i pravih saveta. Neki od njih će vremenom biti uključeni u rad sa našom najboljom selekcijom", najavila je Marina Maljković.

Na spisku su: Snežana Čolić (Radivoj Korać), Jovana Popović (Vojvodina), Jovana Jakšić (Vršac), Saša Čađo (Partizan), Nevena Jovanović (Partizan), Adrijana Knežević (Tuluz, Francuska), Nataša Bučevac (Vojvodina), Jelena Jovanović (Radivoj Korać), Aleksandra Crvendakić (Crvena zvezda), Kristina Baltić (Partizan), Dragana Stanković (Sloboda, Novi Grad), Bojana Vulić (Turska), Milena Marjanović (Vršac), Katarina Vučković (Crvena zvezda).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track