NEMOĆNI BEZ MAMBE: San Antonio demolirao Lejkerse

NBA

NEMOĆNI BEZ MAMBE: San Antonio demolirao Lejkerse

Košarka -
Predvođen Timom Dankanom, koji je uz 26 koševa imao i devet skokova, San Antonio je sa lakoćom održavao rezultatsku prednost da bi na kraju stigao do ubedljive pobede

U trećoj utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros u Los Anđelesu savladao Lejkerse sa 120:89 i poveo sa 3:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Ovakav ishod mogao se naslutiti već posle prve četvrtine koju su Teksašani dobili sa 30:18. Predvođen Timom Dankanom, koji je uz 26 koševa imao i devet skokova, San Antonio je sa lakoćom održavao rezultatsku prednost da bi na kraju stigao do ubedljive pobede.

Uz Dankana odličnu partiju u redovima San Antonija pružio je i francuski as Toni Parker koji je utakmicu završio sa 20 poena i sedam asistencija.

Na suprotnoj strani prednačili su centri Dvajt Hauard i Španac Pau Gasol. Hauard je, uz 25 koševa, imao i 11 skokova, dok je Gasol ostvario još jedan "tripl-dabl": 11 poena, 13 skokova i deset asistencija.

Naredna utakmica igra se u nedelju, takođe u Los Anđelesu, a velika je verovatnoća da će Lejkersi prvi put od 1967. godine učešće u plej ofu završiti već u prvoj rundi.

Pored San Antonija, korak od polufinala, ali Istočne konferencije, je i Njujork koji je posle jutrošnje pobede nad Bostonom 90:76, takođe poveo sa 3:0 u seriji.

Do nove pobede Njujorčane je predvodio Karmelo Entoni sa 26 koševa, a veoma zapaženu rolu imao je Rejmond Felton čiji je učinak iznosio 15 poena i deset asistencija.

U poraženom Bostonu prednjačio je Džef Grin sa 21 košem.

Najzad, Golden Stejt je savladao Denver sa 110:108 i smanjio prednost Denvera na 2:1.

Rezultati:

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Boston - Njujork 76:90 (0:3 u seriji)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

L.A. Lejkers - San Antonio 89:120 (0:3)

Golden Stejt - Denver 110:108 (1:2)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track