ŠAMPIONSKA GENERACIJA: Partizan je blago, al’ ne skroz srpsko
Foto: Sasa Pavlic

KOŠARKA

ŠAMPIONSKA GENERACIJA: Partizan je blago, al’ ne skroz srpsko

Košarka -
Trener crno-belih košarkaša Duško Vujošević opet istakao vrednost svojih igrača, međutim, nosioci igre nikad neće zaigrati za reprezentaciju Srbije

Čije je ovo blago?Trener Partizana MTS Duško Vujošević nažalost je samo donekle u pravu kada kaže da je ova šampionska generacija crno-belih nacionalno blago. Ako bi se stvorili uslovi da Partizan MTS zadrži ovaj tim na duže staze, on bi kroz klupsku perspektivu to i postao.Međutim, velika je verovatnoća da će od fantastičnih klinaca Lea Vestermana, Žofrija Lovernja i Davisa Bertansa, koji su nosioci igre, više koristi imati Francuska i Letonija nego Srbija. Crno-beli će, da bi u ovim teškim vremenima preživeli, najverovatnije morati da ih se odreknu ranije nego što bi to trebalo. I to kada konačno dosegnu visine pravih asova i kada konačno budu u stanju da ponove veliki rezultat iz Pariza, pa možda da polete i korak više.Ukoliko se nešto drastično ne promeni i neko u ovoj državi ne shvati koliki je potencijal ove ekipe, svi će zavrišti poput za navijače crno-belih nikada prežaljenog Jana Veselog.

Oni su pravo zlatoIpak, za pola ekipe Partizana MTS sa sigurnošću može da se tvrdi da će biti nacionalno blago Srbije i oslonac reprezentacije u budućnosti. Vladimir Lučić to već jeste, a dometi Bogdana Bogdanovića mogu samo da se naslućuju. Musli napravio je izuzetan napredak, baš kao i Milutinov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track