Vujošević: Imamo obavezu da pobeđujemo
Foto: Marina Lopicic

Vujošević: Imamo obavezu da pobeđujemo

Košarka -
Meč između Radničkog iz Kragujevca u Partizana igra se u četvrtak od 18 časova.

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Radnički iz Kragujevca na svom terenu blagi favorit u meču sedmog kola Superlige, ali da njegov tim kao šampion ima obavezu da pobeđuje.

"Nemamo mnogo vremena za obnovu energije posle fajnal-fora... Odmah nas čekaju važne utakmice. U nedelju ujutru smo se vratili, u sredu je Radnički, u subotu Mega, pa onda Crvena zvezda. Sve teška do teške utakmice", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan je u subotu osvojio svoj šesti trofej Jadranske lige pošto je u finalu završnog turnira pobedio Crvenu zvezdu sa 71:63. Radnički je ispao u polufinalu.

"Oni su obezbedili plasman u Uleb kup uspehom u Jadranskoj ligi, ali svakako su u neugodnoj situaciji i nema drugog rešenja nego da na svom terenu idu na pobedu. Najopasniji je protivnik kada je priteran uza zid. Nama će faliti (Dragan) Milosavljević, a oni imaju kvalitet i svakako su blagi favoriti, ali mi smo šamiponi i imamo obavezu da idemo na pobedu u svakoj utakmici", rekao je on.

Milosavljević je u finalu fajnal-fora dobio udarac u butinu i pauziraće nedelju dana. Vujošević je rekao i da će biti teže povratiti energuju posle "lepih" uspeha koje je klub ostvario.

"Iako je klub ostvario dva lepa uspeha, plasman u Evroligu i osvajanje Jadranske lige, uvek je posle trošenja velike energije malo problematično da se ona povrati, ali mi radimo sve da oporavljeni uđemo u meč sa Radničkim", rekao je trener crno-belih.

Novinare je zanimalo Vujoševićevo mišljenje o skandalu u finalu juniorske lige kada su se mladi igrači Partizana i Zvezde potukli i kada je Zvezda posle isključenja povukla svoj tim s parketa jer je imala samo četiri igrača. Vujošević je rekao da nije gledao utakmicu i da ne želi da komentariše, da ne treba praviti slučaj od toga, kao i da "mnogo vode treba da protekne da bi se ti igrači i treneri stavili u centar pažnje".

"Takve stvari ne bi smele da se dešavaju, ali se ipak nekad dese. Postoje propozicije koje su jasne i predviđaju kaznu i za tuču i za rezervne igrače koji utrčavaju u teren i stavarno ne treba da se pravi slučaj od toga niti da se prihvati da neko igra ulogu žrtve", kazao je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track