ZVEZDA U USPONU: Papanikolau ispred Nedovića i Muslija

Evroliga

ZVEZDA U USPONU: Papanikolau ispred Nedovića i Muslija

Košarka -
Pored Muslija, za ovu prestižnu nagradu bili su nominovani i Francuz Leo Vesterman, kao i Amerikanac Dru Gordon koji je u toku sezone napustio crno-bele i prešao u redove italijanskog Sasarija

Košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau dobitnik je prestižne nagrade Evrolige "Zvezda u usponu", koja se svake godine dodeljuje najtalentovanijem mladom igraču.

Papanikolau je trijumfovao ispred krilnog centra Reala Nikole Mirotića, a u konkurenciji su bili košarkaš Lijetuvos Ritasa Nemanja Nedović i centar Partizana Dejan Musli.

Pored Muslija, za ovu prestižnu nagradu bili su nominovani i Francuz Leo Vesterman, kao i Amerikanac Dru Gordon koji je u toku sezone napustio crno-bele i prešao u redove italijanskog Sasarija. Papanikolau je u dosadašnjem delu sezone u Evroligi prosečno postizao 9 poena, 4.5 skoka i 1.4 asistencije.

Pre njega nagradu su dobijali Erazem Lorbek (2005), Andrea Barnjani (2006), Rudi Fernadez (2007), Danilo Galinari (2008), Novica Veličković (2009), Riki Rubio (2010) i Nikola Mirotić (2011, 2012).

Nagrada "Zvezda u usponu" biće dodeljene na ovogodišnjem završnom turniru Evrolige koji će biti održan od 10. do 12. maja u Londonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track