ŠAMPION SAM NA VRHU: Partizan lako sa Megom

Košarkaška Superliga

ŠAMPION SAM NA VRHU: Partizan lako sa Megom

Košarka -
Meč u prepunoj dvorani u Kruševcu rešen je u trećem kvartalu, kada je suočena sa agresivnom odbranom šampiona, Mega postigla samo osam poena

Košarkaši Partizana lakše su nego što se očekivalo savladali Mega Vizuru 89:66 (25:22, 19:15, 24:8, 21:21), u derbi meču osmog kola domaće Superlige.

Meč u prepunoj dvorani u Kruševcu rešen je u trećem kvartalu, kada je suočena sa agresivnom odbranom šampiona, Mega postigla samo osam poena. Partizan je i pre te treće deonice, bio bolji takmac, mnogo je lakše dolazio do poena u napadu, dok je odbrana osim u prvoj četvrtini dosta dobro kontrolisala centre domaćih pre svih Bobana Marjanovića.

U pobedničkom timu, koji je sada sa jednim porazom sam na vrhu tabele, najefikasniji su bili Vesterman sa 17, Bertans 16 i Bogdanović sa 13 pogodaka, dok je u timu Mege najefikasniji bio Veličković sa 21 poenom.

Tekstualni prenos

Do kraja meča Partizan je rutinski od radio posao, a trener Vujošević pokušao je da što više raspodeli minutažu i sačuva svežinu za predstojeći meč sa Crvenom zvezdom.

Četvrta četvrtina

U poslednjem minutu treće deonice Partizan je imao rekordnih 23 poena prednosti 68:45

Kako je završio prvo, Partizan je počeo drugo poluvreme. Agresivna odbrana potpuno je otupela napad Mege, dok je sa druge strane sigurnost igrača Partizana bila sve očiglednija. Polovinom treće deonice izabranici trenera Duška Vujoševića vodili su 54:41

Treća četvrtina

Prvo poluvreme se završilo vođstvom Partizana 44:37

Partizan drži prednost, koja je najviše iznosila 10 poena prednosti (36:26), ali se Mega serijom 6:0 vratila u igru.

Mega nema rešenje za agresivnu odbranu Partizana, što ilustruje i podatak da tim trenera Dejan Milojevića još nije dao koš u nastavku. Partizan je sve sigurniji i vodi 31:22

Druga četvrtina

U drugom delu prve deonice Partizan je imao vođstvo od najviše šest poena, a četvrtina je završena rezultatom 25:22 za goste.

Na polovini prvog kvartala rezultat je 12:12. Partizan za sada trojkama kažnjava zonu domaćina, dok na drugoj strani dosta usšeha imaju Veličković i Marjanović.

Prva četvrtina

Posle prvog dela takmičenja oba tima imaju po jedan poraz. Mega je izgubila od Partizana (95:64) posle čega je vezala šest uzastopnih trijumfa, dok su izabranici trenera Duška Vujoševića izgubili od Radniičkog (81:78) u Kragujevcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track